A múlt hétvégén a JSE Kondor ITF Taekwon-Do szakosztálya az idei év kiemelt taekwon-do versenyén szerepelt, remek eredménnyel.

A szlovéniai Žalec városában megrendezett 4. SLO Open az Európai Taekwon-Do Szövetség (EITF) 5 versenyből álló bajnokságának harmadik fordulója volt, ami a jászberényiek számára a júniusi romániai fordulót követően a második ilyen megmérettetés volt. Az „A Class” névre keresztelt versenysorozaton elért eredményekért a versenyzők pontokat kapnak, melyek alapján alakul ki a nemzetközi ranglista és az év végén ez alapján díjazzák Európa legjobb ifjúsági és felnőtt sportolóit.

A szlovéniai tornán Magyarországot a jászberényi csapat 7 versenyzővel, valamint 2 bíróval képviselte. A nagyon magas technikai színvonalú versenyen Európa krémje: 18 ország közel 470 versenyzője vett részt, ahol a mieink összesen 5 arany 2 ezüst és 1 bronz érmet nyertek formagyakorlatban és küzdelemben. Kiemelkedő teljesítményének köszönhetően Török Karola – a romániai versenyt követően – ezúttal is a legeredményesebb lány versenyző lett. Romániában még a serdülők között érte el ezt a címet, most viszont első ifjúsági versenyén is ismételni tudott a formagyakorlatban szerzett arany és a küzdelemben elért ezüst érmének köszönhetően.
Tökéletes formaidőzítésnek köszönhetően csúcsformában versenyeztek a gyermek versenyzők is. Szebenyi-Nagy Szabolcs küzdelemben technikai KO-val (TKO) nyerte elődöntőjét, majd egy szoros mérkőzést követően a döntőben is győzedelmeskedett. Emellett Sárközi János is TKO-val nyerte a -35 kg döntőjét.
Ami a ranglistán elfoglalt helyeket illeti, a Nyugat-Európai régióban (ahová hazánk is tartozik) az ifjúsági lányok között az európai nagyhatalomnak számító Csehország versenyzői az első 20 helyet kibérelték a ranglistán – 2 kivételével. A budapesti Pallag Csenge 14. míg városunk versenyzője, Török Karola a 8. helyen áll. A klub másik ifjúsági érdekeltje, Száraz Gergő is további értékes pontokkal gyarapodott a most megszerzett arany érmének köszönhetően, így a ranglista 4. helyén áll az ifjúsági fiúk között.
A versenysorozat utolsó két fordulójára viszont nem tudnak majd kiutazni a fiatalok Bulgáriába és Görögországba, mivel erősen korlátozottak az erőforrásaik, így csak reménykedhetünk, hogy az elért eredményekkel sikerül bennmaradni a Nyugat-Európai régió legjobb 10 versenyzője között.

Soós László szakosztályvezető