A JSE Kondor ITF Taekwon-Do Szakosztálya 8 versenyzővel, összesen 12 (5 formagyakorlat és 7 küzdelem) kategóriában volt érdekelt az április 6-án rendezett 8. TOPTEN Spirit Openen, ahol közel 500 versenyző vett részt 10 országból.

A rangos nemzetközi taekwon-do tornán 4 olyan kategória is volt, ahol csapattársak versengtek. Az összesen megszerezhető 44 pontból így 19-et szereztek a jászberényi taekwon-dosok, ami összesen 3 arany, 3 ezüst és 4 bronzérmet jelentett.
Szebenyi-Nagy Szabolcs és Sárközi János első éves serdülőként léptek tatamira, egy igen színvonalas mezőnyben. Ennek ellenére Szabolcs magabiztosan megnyerte a 32 főből álló formagyakorlat kategóriát, küzdelemben viszont rögtön az első mérkőzésén egy rutinos, nála magasabb versenyzővel került össze, aki később meg is nyerte kategóriáját.
János formagyakorlatban a nyolcaddöntőig menetelt, küzdelemben viszont egészen a döntőbe jutásig harcban volt. Azonban egy szoros mérkőzésen maradt alul, így bronz éremmel zárta első serdülő versenyét!

Klein Gergő és Banka Csaba szenzációs formában versenyeztek a hétvégén! A junior piros övesek mezőnyében Gergő bejutott az elődöntőbe, ahol a későbbi kategória nyertestől kapott ki. Abban a döntőben viszont Csaba volt az ellenfél, így a mieink egy ezüst és egy bronzérmet szereztek formagyakorlatban. Küzdelemben viszont már mindketten a saját súlycsoportjuk döntőig jutottak.
Gergő a -50 kg döntőjében higgadtan és fegyelmezetten követte az ukrán ellenfél ellen választott taktikát, melynek köszönhetően a másik menet utolsó másodperceiben megszerezte a győzelemhez szükséges pontokat, melyre ellenfele már nem tudott reagálni. Így Gergő jutalma egy igen értékes aranyérem lett!
Csaba szintén fegyelmezetten versenyzett kategóriájában, ahol sorra magasabb ellenfeleket kapott, ám magabiztosan gázolt át a mezőnyön. A döntőben végül szoros mérkőzésen, de alul maradt igen képzett és rutinos ukrán ellenfelével szemben. Így még egy ezüstéremmel gazdagodott.

A lányok is kiválóan szerepeltek. Molnár Cintia a juniorok között az elődöntőig jutott formagyakorlatban és küzdelemben is, így két bronzéremmel térhetett haza. Török Karola formagyakorlatban sajnos a 8 között kiesett, egy nála dinamikusabb mozgású versenyzőtől, azonban küzdelemben ő is a döntőig menetelt, ahol egy nála erősebb versenyzőtől kapott ki. A junior lányok -55 kg-os dobogójára tehát két jászberényi is felállhatott. Cintia a harmadik helyre, míg Karola a másodikra.

A napot Tűzkő Olivér küzdelmei koronázták meg, hiszen a juniorok +75 kg-os mezőnyében végig dominált. Két selejtező mérkőzés után máris a döntőben találta magát, ahol ellenfele a második menetben bedobta a törölközőt.
Büszkén térhettek tehát haza a JSE sportolói, hiszen ismét kiválóan helytálltak egy magas színvonalú mezőnyben. Következő megmérettetésük egy újabb nemzetközi taekwon-do torna lesz: az április végi Nyitra Kupa, Szlovákiában.

8. TOPTEN Spirit Openen elért eredmények:
Sárközi János: serdülő fiú küzdelem -35 kg 3. hely
Szebenyi-Nagy Szabolcs: serdülő fiú formagyakorlat sárga öv: 1. hely
Molnár Cintia: ifjúsági lány formagyakorlat: 3. hely
ifjúsági lány küzdelem -55 kg: 3. hely
Török Karola: ifjúsági lány küzdelem -55 kg: 2. hely
Klein Gergő: ifjúsági fiú formagyakorlat: 3. hely
ifjúsági fiú küzdelem -50 kg: 1. hely
Banka Csaba: ifjúsági fiú formagyakorlat: 2. hely
ifjúsági fiú küzdelem -56 kg: 2. hely
Tűzkő Olivér: ifjúsági fiú küzdelem +75 kg: 1. hely


Filep Márk, Tűzkő Olivér, Molnár Cintia, Soós László (edző), Török Karola, Klein Gergő, Banka Csaba
Szebenyi-Nagy Szabolcs, Sárközi János