Újra klímavédelmi díjat nyert a thyssenkrupp

A CDP (Carbon Disclosure Project; „karbon-bevallási projekt”) nemzetközi civil szervezet már második alkalommal ismerte el a thyssenkruppot, mint a klímavédelem területén 2017-ben az egyik legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó nagyvállalatot. A díjat ma, november 20-án, Brüsszelben adják át.

A CDP klímavédelmi rangsora azt értékeli, hogy a nemzetközi nagyvállalatok mennyire képesek következetes stratégiát megfogalmazni saját, illetve ügyfeleik és beszállítóik „klímamérlegének” javítása érdekében. A thyssenkrupp ismét a létező legmagasabb pontszámot érte el, így a CDP globális „A” listájára került. A listán hozzávetőlegesen 100 cég szerepel, melyre mindössze három DAX (Deutscher Aktienindex – Németország 30 legfontosabb vállalatának tőzsdei állapotát jelző mutató) vállalat került fel.

A CDP több, mint 800 intézményes befektető nevében elvégzett vizsgálati programjában világszerte több ezer vállalat vesz részt, így ez a szervezet rendelkezik a világ legátfogóbb adatállományával a vállalati tevékenységhez kapcsolódó klímaadatokról.

A klímavédelem területén a thyssenkrupp a folyamatos hatékonyságnövelésre és a hosszútávú innovációs előrelépésre törekszik, mind az ügyfelei, mind a saját folyamatait illetően.

„A hatalmas kihívások ellenére jó okunk van az optimizmusra. Technológiai nézőpontból már számos megoldásunk van, hogy megtegyük a megfelelő lépéseket az üvegházhatású gázok szempontjából semleges világ eléréséhez. Ezen megoldásainkat következetesen addig fejlesztjük, amíg alkalmassá nem válnak ipari használatra.” – emelte ki Reinhold Aschatz, a thyssenkrupp technológiai vezetője.

A Carbon2Chem® elnevezésű gazdasági együttműködés keretében a thyssenkrupp több üzleti, tudományos és kormányzati partnerrel összefogott azért, hogy az acélgyártás során felhalmozódott felesleges széndioxidot más, iparilag felhasználható alapvegyületekké alakítsák át. Az olyan energiatárolási megoldásokkal, mint a redoxi reakción alapuló újratölthető akkumlátorok és az elektrolízises rendszerek segítségével a thyssenkrupp puffereket tud létrehozni, amelyek akkor is biztosítják az ipari folyamatok működését, amikor éppen nem áll rendelkezésre elegendő megújuló energia.

További példák a thyssenkrupp klímavédelmi megoldásairól: www.thyssenkrupp.com/en/klimakonferenz.

 

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Hozzászólnál? Írd meg a véleményed.x