Idén hetedik alkalommal rendezik meg március 15-18 között egyik legkedveltebb, leglátogatottabb eseményt, a Szolnoki Országos Vasúttörténeti- és Vasútmodell kiállítást.
A közel 2000 m2-es kiállításon 15 terepasztal és mintegy 400 méter hosszú vasúti modellpálya épül fel, amelyet Magyarország jelentős kiállítói alakítanak ki mindkét épületünkben.
Az egyik legimpozánsabb Magyarország legnagyobb H0méretű terepasztala lesz, amelynek legújabb eleme a Nógrádkövesd állomás modulrendszer.A Vasúttörténeti Parkból érkező modellen újra láthatók a szolnoki kötődésű Stadler mini szerelvényei,a LÁNG Vasútmodellező Ifjúsági szakkör segítségével betekintést nyerhetünk, hogyan is épül fel egy terepasztal.
Az eddigi nagy sikerre tekintettel a Lego-város kiegészült a Nyugati Pályaudvar több, mint 20 négyzetméteres makettjével.A szolnoki Kádár család jóvoltából az amerikai vasutat bemutató terepasztal is tovább bővült.
A négy napos rendezvényen egy vasúti állomásfőnök eszközein, tárgyain kívül,a MÁV 150 éves történetét mutatjuk be mintegy 40 tabló segítségével, valamint egy igazi kuriózum,az 1950-es években gyártott PéVé vasút is megtekinthetik a vasúttörténet szerelmesei.
A Hild téren Parkvasutat és egy elektromos kisvonatot próbálhatnak ki az érdeklődők.
Az Agóra Bisztró Retro Utasellátó kínálattal várja látogatóinkat.
Diorámák, makettek, gyermekfoglalkoztatók, meseszoba, játéktér,jótékonysági játékgyűjtés, a világ legizgalmasabb hullámvasútjai, valamint vasúttörténeti kiállítás az Aba-Novák Agórában!

Nagyszerű családi élmény kicsiknek és nagyoknak egyaránt!

Kiállítók:

– Baranyai János Vasútbarát- és Modellező Klub –
Veresegyház
– Élő Mini Világ Alapítvány – Budapest
– Faragó László – Szolnok
– Kádár Zoltán és családja – Szolnok
– Kockajáték Klub – Budapest
– LÁNG Vasútmodellező Ifjúsági Szakkör- Budapest
– Vasúttörténeti Alapítvány Vasútmodellező Baráti
Kör – Szeged
– Viessmann Modellgyártó Kft. – Bátonyterenye

Nyitva tartás:

2018. március 15. (csütörtök)10-18 óráig
2018. március 16. (péntek) 10-18 óráig
2018. március 17. (szombat) 10-18 óráig
2018. március 18. (vasárnap) 9-17 óráig