A JSE Kondor ITF Taekwon-Do Szakosztálya lassan három éve foglalkozik a taekwon-do melletta kick-boxszal is. Versenyzőik a sportágukban világhírű csepeli Hal-ker Király Team Kick-Box Akadémia színeiben indulnak a sportág versenyein. Az eddigi együttműködés csúcspontja, hogy a szakosztály három versenyzővel és egy edzővel vett részt a Magyar Kick-Box Szövetség Nemzeti válogatott csapatának tagjaiként az olaszországi Jesolo városában szeptember 15-23 között megrendezett WAKO Utánpótlás Kick-Box Világbajnokságon, ahonnan két bronz éremmel tértek haza.

A nyári Magyar Bajnokságon Török Karola és Tűzkő Olivér három szabályrendszerben (pointfighing, lightcontact és kick light), míg Száraz Gergő két szabályrendszerben (lightcontact és kick light) harcolta ki magának az indulási jogot, így a jászberényi versenyzők ezekben a kategóriákban mérkőztek meg a világ legjobbjai ellen.

Az egy hetes világtorna mérkőzéseit követően Tűzkő Olivér pointfighting, Száraz Gergő pedig lightcontact szabályrendszerben jutott be a kategóriája legjobb négy versenyzője közé. Az egyenes kieséses rendszerben lebonyolított küzdősport versenyekre jellemzően, ahogy a taekwon-doban úgy a kick-boxban sem rendeznek bronz mérkőzést, így felállhattak a dobogó harmadik fokára. Török Karolának ugyan nem sikerült érmet szereznie, de hatalmas dicséret illeti őt is. A nyitó napon sikeresen bemérkőzött pointfightingban a legjobb 16 közé, valamint óriási küzdő szellemről tett tanúbizonyságot kick lightban is, de sajnos a nyolcaddöntőbe jutás nem sikerült neki.

„Azonban szomorkodni nincs okunk! Az eredmények mellett rengeteg hasznos tapasztalatot szereztünk első világversenyünkön, amiből tovább tudunk építkezni és fejlődni. Ami a kick-boxot illeti, következő célunk a jövő évi magyar bajnokság ismételt megnyerése és további, még fényesebb érmek szerzése a hazai rendezésű, győri utánpótlás Európa bajnokságon!” – mondta el a szakosztály vezetője, Soós László.

JSE Kondor ITF Taekwon-Do Szakosztály