Az idei évben az aradi vértanúk emléknapján, október 6-án rendezte a JSE Kondor ITF Taekwon-Do Szakosztálya a jubileumi nemzetközi taekwon-do versenyét a Bercsényi úti sportcsarnokban. A megnyitón a magyarok mellett további 4 ország (Szlovákia, Szerbia, Románia és Bosznia-Hercegovina) több mint 100 sportolója sorakozott fel, hogy a verseny kezdete előtt megemlékezzenek a szakosztály elhunyt mesteréről, Eperjesi Nándorról. A szervezők nagy örömére szolgált, hogy idén egy új pozsonyi klubot is köszönthettek a résztvevők sorai között.
A tornán ezúttal is 4 versenyszámban (formagyakorlat, küzdelem, erőtörés, speciáltechnikai törés) versenyeztek a résztvevők a kupákért, valamint az idén is egyedi tervezésű oklevelekért és érmekért, melyen a taekwon-do klub fennállása 35. évfordulójának is emléket állítottak.
Az idei versenyen használták először a szakosztály által kifejlesztett és a küzdelmekhez használatos modern (vezeték nélküli) elektromos pontozó rendszert. Használatával nem csak a bírói kar munkáját könnyítették meg, de a nézők szórakoztatását is segítette a mérkőzések alatti élő eredmény-kijelzés.
Ami a szakosztály sportolóinak szereplését illeti, a rutinos versenyzők mellett tatamira léptek a kezdő tanítványok is,akik eredményesen debütáltak első versenyükön. Előbbiek magabiztosan, felszabadultan versenyeztek a hazai pályán, mellyel bátorították az újoncokat. A szakosztályból összesen 12 versenyző indult formagyakorlat, küzdelem, és speciáltechnikai törés versenyszámokban. Így összesen 12 arany, 7 ezüst és 4 bronz érmet szereztek. Kiemelkedik közülük Bábosik Boglárka, aki két arany érmével (formagyakorlat és küzdelem) a legeredményesebb felnőtt női versenyző lett, Száraz Gergő két arany (formagyakorlat és küzdelem) és egy bronz (speciáltechnikai törés) érmével a legeredményesebb ifjúsági fiú versenyző lett, valamint Török Karola, aki két arany (formagyakorlat és küzdelem) és egy ezüst érmével (speciáltechnikai törés) egyetlen ponttal maradt le a legeredményesebb ifjúsági lány címről. Ezeknek az eredményeknek köszönhetően csapatunk a második legeredményesebb lett a romániai CS Impact csapata mögött.
A szakosztály vezetősége ezúton is szeretné hálás köszönetét kifejezni Jászberény Város Önkormányzatának, hiszen támogatásuknak köszönhetően idén is magas színvonalon rendezhették meg nemzetközi versenyüket.

Soós László szakosztályvezető