Az NB III. Keleti csoportjának 4. fordulójában nehéz mérkőzés várt Jászberényre. A bajnokság megnyerésére legnagyobb eséllyel pályázó Nyíregyháza otthonában kellett helyt állnia. Az előjelek mindenféleképpen pozitívak voltak, az előző két fordulóban megszerzett 6 pont mellett gólt sem kaptak és negyedik helyről várhatták az összecsapást.

A csúszós talajon nem állt be védekezni a JFC, így itt is ott is kínálkoztak lehetőségek.
A 15. percben egy remek Mile szabadrúgás után a Nyírségiek kapusának minden tudására szükség volt, hogy hárítson. A hazai csapat előtt is voltak lehetőségek, de az első félidő nem hozott gólt.

A második félidő elején Abdouraman 16 méterről a felső kapufát találta el. Az 51. percben Litkei Barna szerelését sárga lappal jutalmazta a játékvezető, de sajnos már az első félidőben is volt neki egy, így idő előtt mehetett zuhanyozni. A megfogyatkozott JFC továbbra is bátran játszott, sőt egy sarokrúgás után Páles fejese alig szállt fölé. A 72. percben megszületett a hazaiak vezető gólja, egy jobb oldali beadás után Pölöskey a felső kapufát találta el a kipattanót viszont Rezes László egy méterről a kapuba fejelte.(1:0) Egyre jobban nyomott a Nyíregyháza és a 89. percben Rezes László lépett ki először még a vendég kapus bravúrral védett, de a kipattanóval már tehetetlen volt (2:0)

Kiegyenlített első félidő után, a talán túl szigorú második sárga után a rutinos hazaiak érvényesítették az emberelőnyüket.