A rövid téli szünetet követően a 2016-os év is nagy megmérettetésekkel indult a JSE Kondor ITF Taekwon-Do Szakosztálya számára. A januári Magyar Bajnokságon kellett ugyanis kiharcolniuk a Jászberényi fiataloknak a februárban, Budapesten megrendezett Nyílt Utánpótlás Európa Kupán részvételéhez szükséges indulási jogot. Kiemelkedő teljesítményüknek köszönhetően ez 15 sportolónak sikerült is, így a magyar válogatott keretet szép számmal erősítették a Szakosztály sportolói. A három napos fővárosi viadalon négy versenyszámban (formagyakorlat, küzdelem, erőtörés, speciáltechnikai törés) mérték össze tudásukat a versenyzők, ahol a jászberényiek összesen 10 arany, 10 ezüst és 7 bronz érmet nyertek.

eb_csapatkicsi
A jászberényi kerettagok balról jobbra:
Soós László, Horváth Márton, Klein Gergő, Tűzkő Olivér, Bálint Zoltán, Horváth Kornél, Banka Csaba, Kovács László, Zsíros Adrián, Száraz Gergő, Török Karola, Szabó Bálint, Bordás Arnold, Fődi Petra

Ezt követően vettek részt, immár saját Világszövetségük által rendezett, XI. Szerb Kupán, Topolyán. A Szakosztály hét versenyzővel illetve egy bíróval képviselte a magyar szövetséget, és igen szoros mérkőzések után 5 arany, 3 ezüst és 3 bronz éremmel tértek haza.

csapat

A következő hónapban a boszniai Prnjavor városába látogatnak el sportolóink, hogy további sikereikkel öregbítsék Jászberény hírnevét, illetve képviseljék hazánkat a sportág nemzetközi színterén.

Ezt követően egy önvédelmi szemináriumot és csapatépítő tréninget rendeznek városunkban, ahol a szakmai fejlődés mellett fontos hangsúlyt fektetnek a jó kapcsolat ápolására pécsi, szegedi, salgótarjáni illetve gödöllői barátaikkal.

A Szakosztály vezetősége továbbra is várja a sportolni vágyó érdeklődőket edzéseikre, melyek a szerdai és pénteki napokon 17:30-19:30 között vannak a volt Rákóczi úti Általános Iskola tornatermében (Rákóczi út 29.)

További információk és részletes eredmények a klub Facebook oldalán találhatók.

Soós László szakosztályvezető