Az NB III. Keleti csoportjának 20. fordulójában szomszédvári rangadón Hatvanban vendégszerepelt Jászberény.

Az ősszel Jászberényben megosztoztak a pontokon a csapatok, most is várható volt, hogy szoros eredmény fog születni.
Nagyszerűen kezdett a JFC, az első helyzet a 8. percben Szilágyi Norbert előtt adódott, lövését azonban a hazai kapus védte, két perc múlva ismét ígéretes akció alakult ki, ismét Szilágyi volt a főszereplő amikor is amolyan Maradonás mozdulattal a hazai kapuba húzta a labdát, jutalma egy sárga lap lett.

A 15. percben megszületett a Jászberényi vezető gól. Farkas János mintaszerű labdát tálalt Kis Károly elé, aki a kimozduló kapus mellett a hosszú sarokba lőtt. (0:1)

Az első félórában egyértelműen a vendég csapat játéka dominált, több ígéretes helyzet is adódott, majd feljöttek a hazaiak. A 39. percben még egy Szatmári bravúr következett, de rá 1 percre már ő sem tudta megakadályozni az egyenlítést, első lövést még védte, de a kipattanó labdával már ő is tehetetlen volt.(1:1)

A fordulópont a mérkőzésen a 43. percben lehetett volna, egy Jászberényi támadás végén a keresztbe lőtt labdát Kis Károly a rövid kapufára vágta, majd szabályos tűzijáték alakult ki a Hatvani kapu előtt, de a védők végül is felszabadítottak.
Az ellentámadásból szabadrúgást végezhettek el bal oldalról, az átívelt labda teljesen üresen találta Ficsor Richárdot, aki élt a lehetőséggel és megszerezte a hazai csapat számára a vezetést.(2:1)

A második félidő is rémálom szerűen kezdődött, mert a 30. másodpercben már ismét a berényi kapuban volt a labda Kelemen Patrik lövése nyomán.(3:1)

Gyorsan jött a válasz egy jobb oldali szabadrúgást követően Lékó Gergő bólintott a léc alá.(3:2)

Az 55. percben Ludasi Martin lövése találta el a bal oldali kapufát. A mérkőzés e szakaszában sorra dolgozta ki helyzeteit a vendégcsapat, de gólt nem sikerült szerezni.

A 70. percben Farkas János lábát találták el a büntetőterületen belül, de a síp néma maradt…..

Nagyszerű kezdés után 6 perc rövidzárlat elég volt a Heves megyei csapatnak a mérkőzés megnyeréséhez.

Németh Gyula edzői nyilatkozata:
Óriási kezdés után megszereztük a vezetést, folytatásban nem tudtunk élni a lehetőségeikkel. Hiányzott valami a játékunkból, megijedtünk, 6 perc alatt kaptunk három gólt. Úgy gondolom nézői szempontból kimondottan jó mérkőzés volt. Gratulálok a hazai csapatnak, megyünk tovább, várjuk a jövő heti Tiszaújváros elleni mérkőzést.