A hétvégén hazánkban is megünneplik a fair play napját. A labdarúgócsapatok tagjai a bajnokikat megelőzően tesznek hitet a fair play szellemisége, a tolerancia mellett. A mérkőzés előtt a két csapat kapitánya olvasta fel az MLSZ által kiadott dokumentumot.

A mérkőzés 1 perces gyászszünettel kezdődött, a 78 éves korában elhunyt Józsa László tiszteletére.

A hétvégi soros ellenfél a nagy múltú Újpest második csapata volt. A múlt héten igazán kitett magáért a csapat Nyírbátor ellen, s talán ennek is betudható, hogy egyre több nézőt lehetett látni a nézőtéren. Bízhattunk a jó folytatásban, de ezúttal ez nem sikerült.

A mérkőzés 15. percében vendég helyzetnél a hazai kapus bravúrjára volt szükség, hogy ne kerüljünk hátrányba. Gyorsan jött az első csere, a bal hátvéd Litkei Barnát Gulyás László váltotta.
A 25. percben már a kapusunk is tehetetlen volt, egy sarokrúgás átszállt a fejek felett, de Paulik Ádám lábán megakadt a labda, ha már ott volt, köszönte és be is rúgta. (0:1) A gól felrázta a hazai csapatot, fölénybe került, először Kis Károly ment el a bal szélen, beadására két csatárunk is érkezett, de a kaput nem sikerült eltalálni.
A 37. percben Igor Nicsenko kapott remek átadást, egyedül vezethette a kapura a labdát, de 16 méterről leadott lövését a vendégek kapus szögletre tolta.

A második félidő két hazai cserével kezdődött, a sérüléséből felépült (?) Szilágyi Norbertet is bevetette a mester. Néhány perc elteltével azonban Szilágyi lesántikált a pályáról nem tudta tovább folytatni a mérkőzést, így 10 emberrel kellett folytatni a küzdelmet, mert több cserére már nem volt lehetőség. A létszámhátrány nem volt érezhető a csapat játékán, csak a mai délutánon a helyzetek kihasználásával volt a gond, így a vendég csapat sajnos 3 ponttal távozhatott.

Sándor István nyilatkozata a mérkőzés után:

Sajnálom a 3 pontot,remélem időben jeges vízbe dugták a fejünket. A múlt heti 7:0 után néhány játékosom nyakkendőbe ment ki.

Jászberény FC-Újpest FC II. 0:1 (0:1)

A jövőhétvégén Tiszaújváros ellen lehet javítani.