Jászfényszaru a megye egyetlen Jászsági csapataként szerepelhetett a Magyar Kupa országos 1. fordulójában. A csapat a kupa megyei selejtezőiben több megyei I.-es ellenfelén (Jászberény, Martfű, Törökszentmiklós) is sikerrel lépett túl és szerzett jogosultságot az országos körben való szereplésre.
A sorsolás nem igazán kedvezett Jászfényszarunak, mert az igazi kupaspecialistának számító NB III-as Bajával kerültek szembe. Az ellenfél két évvel ezeőött csak a legjobb 8 csapat közé jutásért vívott mérkőzésen esett ki az Ùjpesttel szemben, ami egy harmadosztályú csapattól nem kis teljesítmény.

A szépszámú hazai szurkolótábor buzdítása mellett kezdődött el a mérkőzés. Az első félidőben kiegyenlített játékban felváltva forogtak veszélyben a kapuk. Előbb a hazaiak előtt adódtak helyzetek, Baranyi az ötösön érkezett egy lapos beadásra, azonban a vendég kapus bravúrral tudott védeni, majd Jágert ugratták ki de emelése elment a kapu mellett. A vendégek ígéretes szögből jutottak szabadrúgáshoz, a jól eltalált lövés a kapufán csattant. Egy hazai szöglet után Vaszicsku lövése elment a lábak között, de sajnos a labda a kapufán csattant. A vendégek elött adódott néhány lehetöség, ezeket azonban nem tudták gólra váltani, mert a hazaiak kapusa mindig közbe tudott avatkozni.

Második félidőre a vendégcsapat átvette a mérkőzés irányítását, de a lelkesen játszó hazaiak nagyot küzdve a kapusukkal az élen állták a sarat, sőt a 90. perc lejárta előtt Vaszicsku került ígéretes helyzetbe, de a vendégek portása nagy bravúrral hárított így érintetlenek maradtak a kapuk.
Jöhetett a hosszabbítás.

A hosszabbitás elsö félidejében a hazaik vették kezükbe az irányítást, de csak helyzetekig jutottak és jött a fekete leves, egy vendég ellentámadás futott a jobb oldalon, a középre belőtt labdát a menteni igyekvő hazai védő játékos a csereként beálló Fehérvári Patrik lábára rúgta, akiről a hazaiak kapujába pattant a labda.

A második negyedórában a hazai csapat minden erőtartalékát mozgósítva próbált egyenlíteni, gólt azonban nem sikerült szerezniük.

A mérkőzésre a hazai csapat felnőtt a magasabb osztályban játszó és több NB I.-es csapat fiatal tehetségét is soraiba tudó ellenfeléhez, az egész mérkőzést tekintve végig partiba volt.

A mérkőzésen a játékvezetői hármas is remekül látta el feladatát.