Büntetésre számíthat az, aki szabad területen szándékosan tüzet okoz, és emiatt kár keletkezik! Csütörtökön több helyen is égett a felhalmozott szemét a megyében.

Nádas égett Jászfényszaru és Pusztamonostor között csütörtökön este. A 32-es főút mellett csaptak fel a lángok, a füst a forgalmat is veszélyeztette. Mintegy kétszáz négyzetméteres területre terjedt ki a tűz, amit a jászberényi hivatásos tűzoltók oltottak el.

Egy hektárnyi nádassal benőtt terület égett le csütörtökön dél körül Újszászon, a Pálma út közelében. Az elhanyagolt területen felhalmozott szemét is lángra kapott. A tűz oltását az Életjel Mentőcsoport Önkéntes Tűzoltóság tagjai kezdték meg, majd a szolnoki hivatásos tűzoltókkal kiegészülve meg is fékezték a lángokat.

Egy kidobott heverőt gyújtott fel valaki Szolnokon a Törteli úton csütörtökön este. Egy lakás mellett gyulladt ki a bútor, körülötte hat négyzetméteren égett le az aljnövényzet. A tűzoltók kiérkezése előtt a lánggal égés megszűnt, az utómunkálatokat a szolnoki hivatásos tűzoltók végezték, nem sérült meg senki.

Felborult egy autó Jászberény és Farmos között csütörtökön este, 3117-es út 12-13-as kilométerszelvényénél. Az autóban egy ember utazott, el tudta hagyni a járművet, de a mentők ápolására szorult, akik kórházba vitték. A kocsi az út melletti árkon átrepülve a szántóföldön állt meg, a tetejére fordulva. Üzemanyagszivárgás nem volt, a szolnoki hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet.

A kép csak illusztráció!

Forrás: jasz.katasztrofevedelem.hu