A Magyar Kupa országos körének első fordulójában az NB II-es Ajkát látta vendégül a Jászberény FC.

A hétvégi hatvani siker után sokan kíváncsiak voltak az átalakított csapatra.
A mérkőzés pechesen kezdődött a Jászságiak szempontjából, mert a harmadik percben megszerezte a vendégcsapat a vezetést, egy lecsorgó labdára Bölcsföldi Milán lecsapott, bevezette a büntetőterületen belülre, majd egy csel után 11 méterről a rövid alsó sarokba lőtt.(0:1)

A gyorsan bekapott gól után, a hazaiak irányítottak, a tizedik percben Ludasi Martin 18 méteres bombája épphogy elkerülte a kaput, rá néhány percre Tisza Kálmán lövése tévesztett célt ígéretes helyzetben, majd Horváth Richárd lövése a vendég kapufán csattant, a kipattanót Tóth Attila bekotorta, de sajnos lesállás miatt érvénytelenítették a gólt.

A félidő közepén Tóth Attila 16 méteres lövésébe a védők beleléptek, pont Varga Attila elé került a labda, akinek lövését a vendégek hálóőre bravúrral védte. Az ellentámadásból a hazaiak kapusának is be kellett mutatnia legjobb tudását egy kiugratást követően, gyakorlatilag ez az egyetlen védeni valója volt a félidőben.

A második félidőt az ajkaiak kezdték jobban, egy eladott labdát az egykori válogatott csatár Thomas Souwnmi lőtte kapufára, a kipattanó is a vendégekhez került, de az ismétlés már elkerülte a kaput.

A hazai csapat átvette a játék irányítását, ismét Tóth Attila előtt kínálkozott nagy lehetőség, de Lékó Gergő beadását mellé lőtte, majd újabb 10 perc eltelte után megint ő egyedül vihette a labdát az ajkai kapura, de elgyámoltalankodta az óriási helyzetet.

A 88. percben Lékó Gergő jobb oldali belőtt labdáját Horváth Richárd közelről a kapusba lőtte, majd a kipattanó Igor Nicsenko elé került, de ő sem tudta bepofozni a játékszert a vendég kapuba.

A hosszabbításban még sarokrúgást végezhettek el hazaiak, ekkor már utolsó esélyként a hazaiak hálóőre is felmerészkedett, a rutinos vendégek ezt kihasználva bebiztosították győzelmüket.(0:2)

A foci örök törvénye ma is érvényesült. Nem elég a helyzeteket kidolgozni azokat értékesíteni is kell.
A mérkőzésen egyáltalán nem látszott az egy osztálynyi különbség a két csapat között, végig egyenrangú ellenfelek voltak, becsülettel küzdöttek, de jobb helyzetkihasználással végül is a vendégek léphettek a 64 közé.

A hétvégén lehet javítani, mert vasárnap a 3. forduló következik a bajnokságban, ellenfelünk Debrecen második csapata lesz(DVSC-DEAC II.). A kezdési időpont 17óra 30 perc.