Nyolc nemzet sportolói a Jászság fővárosában

A Magyar Tradicionális ITF Taekwon-Do Szövetséghez tartozó, JSE Kondor ITF Taekwon-Do Szakosztály immár 6. alkalommal rendezte meg a Lehel Vezér Nemzetközi ITF Taekwon-Do Kupát.

A versenyzőket újra a Belvárosi Általános Iskola felújított tornacsarnokában fogadhatták a rendezők. Az idei versenyre 8 nemzet (Magyarország, Horvátország, Szlovénia, Szerbia, Szlovákia, Cseh Köztársaság, Románia, Ausztria) 19 klubjának 211 sportolója érkezett a Jászság fővárosába, Jászberénybe.

A három küzdőtéren gyermek, serdülő, ifjúsági és felnőtt korosztályban, formagyakorlat és küzdelem versenyszámokban mérték össze tudásukat és felkészültségüket. A kupa népszerűsége az évek során sikeresen nőtt, ez mutatja a versenyzők száma, de ami a leglényegesebb, hogy a színvonala még inkább. A klubok indulói között sok válogatott versenyző garancia is volt erre, akik nagyon színvonalas formagyakorlatokkal és látványos, küzdelmekkel nyűgözték le a nézőközönséget!

taekwonha

Az ünnepélyes megnyitón Pócs János, az Alsó-Jászság országgyűlési képviselője köszöntötte a verseny megnyitóján a szépszámú nemzetközi mezőnyt. Hangsúlyozta, hogy a sportnak milyen nagy szerepe van életünkben, s ezért is támogatja kiemelten a költségvetésben ezt a területet, a kormány.
– Három sikeres gyermekem is sokat köszönhet a sportnak, amely a kitartásra is megtanít, meg arra is, hogy a kihívásokkal szembe nézzünk. Számomra nagy megtiszteltetés, hogy a magyar Országgyűlés tagjaként köszönthetem az VI. Lehel Vezér Nemzetközi Taekwon-Do Kupa résztvevőit – mondta Pócs János, aki megnyitója végén jó versenyzést kívánt a sportvezetőknek, sportolóknak.

Külön köszöntötte a megjelenteket Borbás Ferenc Jászkapitány, aki hagyományos Jász viseletbe öltözött néptáncosok oldalán vonult be az ünnepélyes megnyitóra.

taekwan

A házigazda klub 19 versenyzője lépett pástra a nap folyamán Eperjesi Nándor edző vezetésével, aki a kupa versenyigazgatói tisztséget is ellátta. A jászberényiek nagyszerűen szerepeltek, hiszen 7 arany-, 11 ezüst- és 16 bronzérmet szereztek minden korosztályban és versenyszámban indulva.

Eredmények:

Virág Márton: 1.hely, 2.hely.
Szabó Bálint: 2.hely, 3.hely.
Kispál Vivien: 1.hely.
Klein Gergő: 2.hely, 3.hely.
Banka Csaba: 1.hely, 3.hely.
Fecske Kálmán: 3.hely, 3.hely.
Jakus Donát: 1.hely, 2.hely, 3.hely.
Tűzkő Olivér: 3.hely, 3.hely.
Varga Bertold: 3.hely, 3.hely.
Bábosik Martin: 2.hely.
Fődi Petra. 1.hely, 2.hely.
Zsíros Adrián: 1.hely, 2.hely.
Bábosik Beglárka: 2.hely, 2.hely.
Kovács László: 2.hely.
Török Karola: 2.hely, 3.hely.
Völgyi Zétény: 2.hely.
Horváth Márton: 1.hely, 2.hely, 3.hely.
Velkei Martin. 3.hely, 3.hely.

Ez azonban a klubok közötti összesített versenyben nem volt elég a dobogóra kerüléshez, mert a következő eredmények születtek:

1.hely: Gödöllő SE, Magyarország
2.hely: Szlovákia Team, Szlovákia
3.hely: ITF Taekwon-Do Klub Bajsa, Szerbia.

Külön köszönet a Romániából érkezett versenyzőknek, akik nem régen léptek át a mi Világszövetségünkbe, hogy részvételükkel emelték a Lehel Vezér Nemzetközi ITF Taekwon-Do Kupa színvonalát!

A kupán eredményesen szereplő versenyzők megelégedetten távozhattak haza, viszont akinek most nem sikerült eredményt elérnie az sem lehet szomorú, mert egy jó versenytapasztalattal lehet gazdagabb.

Találkozunk 2015. október 10-én, a VII. Lehel Vezér Nemzetközi ITF Taekwon-Do Kupán.

Eperjesi Nándor

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Hozzászólnál? Írd meg a véleményed.x