10 éves a Jászkisériek Barári Egyesülete

A Jászkisériek Baráti Köre 2002. október 22.-én alakult Jászkiséren. E jeles alkalomból október 13.-án a jászkiséri Művelődési Házban ünnepi közgyűlést tart, melyen megemlékezik az elmúlt 10 év történéseiről.

Az ünnepség háziasszonya Dr. H. Bathó Edit, a Jász Múzeum igazgatója lesz. Gubiczné Dr. Csejtei Erzsébet emlékezik az elmúlt 10 év eseményeiről és eredményeiről. Ezt követően Bánkiné Dr. Molnár Erzsébet a Jászkun Redemptióról beszél, majd Vitéz Nagy Csaba a Rákóczi Szövetség Oroszlányi Szervezetének elnöke tart előadást, “II. Rákóczi Ferenc a Vezérlő Fejedelem” címmel.
Bitó László professzor az 1951-ben Budapestről kitelepített és őket befogadó családokra emlékezik. Végül Dr. Katona Tamás “1849 október 6.” című előadása lesz hallható.

Az ünnepségen közreműködik Kocsisné Kaszab Zsuzsa, a Búzavirág Népdalkör, a Pendzsom Néptánc Egyesület és Molnár László (tárogató).

Az ünnepség után a jelenlévők elhelyezik koszorúikat II. Rákóczi Ferenc szobránál, az Aradi Vértanúk emlékművénél, a Redemptiós emlékműnél, illetve a kitelepítettek emléktáblájánál.

Forrás: baratiegyesulet.civilkiser

 

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Hozzászólnál? Írd meg a véleményed.x