Szakosztály az idei évben folytatta az előző években megkezdett munkát. A 20 főből álló klub 13 fős versenyzői kerete összesen 93 (31 arany, 24 ezüst és 38 bronz) érmet szerzett hazai és nemzetközi taekwon-do, valamint kick-box versenyeken.

Az év során 6 nemzetközi taekwondo-versenyen vettek részt Szlovákiában, Szlovéniában, Bosznia-Hercegovinában, Romániában, Csehországban, valamint az általuk rendezett jászberényi IX. Lehel Vezér Kupán és III. Eperjesi Nándor Emlékversenyen. Utóbbi ismét nagy sikerrel zárult és pozitív visszajelzések érkeztek a szervező bizottság tagjaihoz, akik 4 versenyszámban (formagyakorlat, küzdelem, erő – és speciáltechnikai törés) versenyeztették a Jászberénybe érkező közel 200 fős nemzetközi mezőnyt.

A szakosztály 5 versenyzője szerepelt a csepeli Halker Király Team színeiben kick-box versenyen. Tavasszal a Békéscsabán megrendezett Diákbajnokságon, és az esztergomi utánpótlás Magyar Bajnokságon. A tavaszi versenyszezon kiemelt kick-box versenyén Száraz Gergő a budapesti Világ Kupán állhatott dobogóra két szabályrendszerben is. Lightcontact-ban második, míg kicklight szabályrendszerben harmadik helyet szerzett a 2700 versenyzőt felvonultató több napos eseményen.Taekwon-doban kiemelt versenyünk volt tavasszal a két napos romániai dél-kelet európai bajnokság, valamint ősszel a szintén két napos, csehországi Moravia Open, ahol több versenyzőnk is a saját kategóriájának legjobbja lett, az egyenként közel 300 főt felvonultató tornákon.
Emellett technikai fejlődésük sem állt meg. A nyári, valamint a téli övvizsgákon nyolc tanítvány tett sikeres övvizsgát magasabb övfokozatra. Ezekre, valamint az őszi versenyszezonra való felkészülést segítette a klub által rendezett nyári edzőtábor. Ezen túl magasabb övfokozatú tanítványaik az országos edzőtáborban is részt vettek a nyár folyamán.

A versenyeken túl, bemutatóikkal továbbra is állandó résztvevői voltak a városban rendezett eseményeknek, úgy, mint a Majális, a Sportágválasztó, valamint az végén az általános iskolások számára rendezett Egészségnap.

A Szakosztály vezetősége ezúton is szeretné megköszönni Jászberény Város Önkormányzatának, a lelkes és igen összetartó szülői közösségnek, valamint minden támogatónak az év során nyújtott segítséget!

 

Soós László szakosztályvezető