A JSE Kondor ITF Taekwon-Do Szakosztály tavaszi versenyszezonjának következő állomása a Hatvanban megrendezett nemzetközi taekwon-do verseny, a XVI. Nemzetek Kupája volt, május 12-én. Jászberényből 9 versenyző lépett tatamira a több, mint 250 fős mezőnyben gyerek, serdülő és ifjúsági korosztályokban, formagyakorlat és küzdelem versenyszámokban. Így tehát a mieink összesen 18 kategóriában voltak érdekeltek, amiből tizenkettőn dobogón végeztek. 3 arany, 2 ezüst és 7 bronz érmet gyűjtöttek össze. Külön kiemelendő Török Karola teljesítménye, aki mind a formagyakorlatban, mind a küzdelemben megnyerte kategóriáját. Ezzel az eredménnyel a hazai klubok közül a második legeredményesebbek lettek.

Balajti Ádám, Bábosik Boglárka, Klein Gergő, Soós László, Banka Csaba, Török Karola, Filep Márk
Szebenyi-Nagy Szabolcs, Tari Gabriella, Sárközi János

A pünkösdi hétvégén pedig a Budapesten megrendezett XXIV. Kick-Box Világ Kupán versenyzett a szakosztály egyik nagy tehetsége, a világbajnokságra készülő Száraz Gergő. A verseny a világbajnokság főpróbája volt, hiszen a több mint 2500 fős mezőnyben a legjobb versenyzőkkel mérhette össze tudását. Light contact és kick light kategóriában is az elődöntőig jutott, ahol szoros küzdelmekben, de alul maradt a későbbi kategória nyertes szlovén, illetve ukrán versenyzőkkel szemben. Az igen értékes szakmai és mentális tapasztalatokon túl így két bronzérem lett a jutalma. Ezzel megszerezte a szakosztály 60. érmét a naptári évben.

A következő megmérettetése városunk sportolóinak a május 25-27 között Bosznia-Hercegovinában rendezendő Taekwon-do Nagy díj lesz, ahová a szervezők több, mint 300 versenyző részvetélt várják, a környező országokon túl a taekwon-doban igen magas színvonalat képviselő Görögországból, Olaszországból, valamint Bulgáriából is. Ezt követően a szakosztály három versenyzője indul a június 2-ai Kick-bokx Magyar Bajnokságon, ahol nem más, mint a válogatott keretbe való jutás és ezzel a világbajnokságon való részvétel joga a tét.

Részletes eredmények a XVI. Nemzetek Kupájáról:

Formagyakorlat:
Banka Csaba: ifjúsági fiú piros öv: III. hely
Török Karola: serdülő lány kék öv: I. hely
Bábosik Boglára: ifjúsági lány zöld öv: II. hely
Filep Márk: ifjúsági fiú sárga öv: II. hely

Küzdelem:
Klein Gergő: serdülő fiú -45 kg, III. hely
Banka Csaba: ifjúsági fiú -55 kg I. hely
Balajti Ádám: ifjúsági fiú -55 kg III. hely
Török Karola: serdülő lány -55 kg I. hely
Bábosik Boglárka: ifjúsági lány -60 kg: III. hely
Filep Márk: ifjúsági fiú -60 kg: III. hely
Sárközi János: gyerek fiú -35 kg: III. hely
Tari Gabriella: gyerek lány -40 kg: III. hely

Soós László szakosztályvezető