A tűzoltóság udvarán közel 400 ember ünnepelt a tűzoltókkal, ők egy élő képpel formázták meg a 75 számot. Erről az emelőkosaras tűzoltóautóból fotó készült.

Június 18-án délután több helyről érkeztek tűzoltók Jászkisérre, akik együtt vonultak a település utcáin. A Szent István parkban felállított színpadhoz a jászapáti fúvószenekar felvezetésével érkeztek a díjátadó ünnepségre a tűzoltók.

A színpadon először Pócs János a Jászság országgyűlési képviselője köszöntőjében méltatta a tűzoltók áldozatvállalását, külön is kiemelve Balog László egyesületi elnök 20 éves munkáját.
Pintér Ferenc polgármester úr minden díjazottat példaként állított a város lakosai elé.
Kiemelte, hogy önkéntes, önzetlen áldozatvállalásukkal a kiemelkedő tanulmányi eredményt elérő diákok, a sokszoros véradók, a tűzoltók és a Jászkisér Városért díj kitüntetettje mind hozzájárulnak ahhoz, hogy Jászkisér élhetőbb, fejlődő település legyen.
2005-ben a védett települések önkormányzatai csapatzászlót adományoztak a tűzoltóságnak, most a települések vezetői 75 éves jubileumi szalagot kötöttek arra.

Dobson Tibor tűzoltó dandártábornok a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke és Kurgyis János nyugállományú tűzoltó ezredes a Megyei Tűzoltók Szövetsége elnöke a tűzoltóságnak emléktárgyakat, a tűzoltó egyesület tagjainak elismeréseket adtak át, majd szalagot kötöttek a csapatzászlóra.
Balog László 20 éve a tűzoltóság elnöke, ebből az alkalomból 20 éves szolgálatért emlékérmet vehetett át.
Vajkó János 40 éve a tűzoltóság tagja, ő 40 éves szolgálatért emlékérmet kapott.
Vajkó Jánosné 20 éve segíti könyvelőkét a tűzoltóság munkáját, a Magyar Tűzoltó Szövetség Szent Flórián emlékérmet adományozott részére.
Bíróné Tolvaj Erzsébet és Gysi-Balog Andrea is Szent Flórián emlékérmet kaptak. Ők külföldön tartózkodnak, az elismerést később veszik át.
Felkérem Leidinger Istvánt az Önkéntes Tűzoltóságok Országos Szövetsége alelnöke a következő kitüntetéseket adta át:
Az Önkéntes Tűzoltóságok Országos Szövetsége Földvári Áronnak a Jászkiséri Tűzoltóság szolgálatparancsnokának kiemelkedő munkája elismeréseként az ÖTOSZ Érdemkereszt tűzoltó tagozat bronz fokozat kitüntetést adományozta.
Az Önkéntes Tűzoltóságok Országos Szövetsége Rapi Lászlónak a Jászkiséri Tűzoltóság híradó-ügyeletesének kiemelkedő munkája elismeréseként az ÖTOSZ Érdemkereszt tűzoltó tagozat bronz fokozat kitüntetést adományozta.
Az Önkéntes Tűzoltóságok Országos Szövetsége Franz Wohnhaas német állampolgárnak, a Jászkiséri Tűzoltóság tiszteletbeli tagjának közel húsz éves tűzoltóságokat segítő munkája elismeréseként az ÖTOSZ Kiskereszt polgári tagozat arany fokozat kitüntetést adományozta. Ő az elismerést később veszi át.
Nagy Simon Bácskossuthfalva Tűzoltóság parancsnoka köszöntötte a kiséri tűzoltókat és emléktárgyat adott át a jubileum alkalmából.
Balog László a Jászkiséri Tűzoltóság elnöke Balogh Tamás tűzoltó parancsnoknak, aki 2004 óta a tűzoltóság szakmai munkájának irányítója, parancsnoki munkája elismeréseként tűzoltó parancsnoki díszsisak emléktárgyat adott át.
A Tűzoltóság ünnepi állománygyűlésen köszönte meg az önkormányzatok, helyi vállalkozók és magánszemélyek támogatását, partner tűzoltóságok együttműködését. A tűzoltóság elnöksége részükre és az ÖTE tagjai részére 75. éves jubileumi emléktárgyat és emléklapot adományozott.
Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai 2016-ban
Balog László elnök, Balogh Tamás parancsnok, Szepcsik György parancsnok-helyettes, Földvári Áron ifjúsági felelős, Vitai Miklós szertáros, Juhászné Bagi Éva, Bagi István, Bagi Lili, Bajzáth László, Balog József, Balogh András, Boros László, Csillik Ferenc, Csomor Ildikó, Fábián Attila, Jónás János, Juhász Róbert, Kovács Viktor, Menyhárt Ferenc, Miklós József, Molnár Péter, Nagy Ádám, Nagy András, Németh János, Oláh Tibor, Pető Zoltán, Pócs Márton, Rácz József, Ragó Attila, Rapi Izabella, Rapi László, Sebők József, Stoszek Csaba, Stoszek István, Tóth Csaba, Török Zoltán, Urbán Fruzsina, Vajkó János, Vajkó Jánosné, Varga Tamás, Varga Zoltán
Tiszteletbeli tagok: Franz Wonhaas, (Németország), Dr. Szekeres Imre, Csomós Mátyás, Pluhár András

-bal-