A kék lámpa ha forog és ha szól a sziréna nekünk segíteni kell – I. Jászberényi Rendészeti Nap

Május 8-án vasárnap hagyományteremtő szándékkal került megrendezésre a rendőrség, a tűzoltóság és a mentőszolgálat dolgozói, valamint családtagjai számára az első Rendészeti nap, melyet Pócs János országgyűlési képviselő nyitott meg.

Tisztelet és köszönet azoknak az embereknek, akik értünk dolgoznak. Bárhol is járunk az országban, vagy településünkön, ha meghalljuk a megkülönböztető jelzést akkor mindannyiunkban egy gondolat merül fel, ugye nem a mi hozzátartozónkat érte baj. Amikor megszólal a sziréna ezek az emberek életekért dolgoznak úgy, hogy a sajátjukat kockáztatják – fogalmazott Pócs János.

Fózer Tibor, a Jászberényi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője köszöntőjében elmondta, hogy hossza előkészületek előzték meg a mai napot, melyre a hivatásos szervek mellett, azok segítői, a jászsági települések polgárőrségei és önkéntes tűzoltó egyesületei is meghívást kaptak.
Végezetül megköszönte a családtagoknak, hogy támogatják a rendőrök, tűzoltók, mentősök munkáját, hiszen ezt családi háttér nélkül nagyon nehéz lenne elvégezni.

Igaz van rendőrség napja és tűzoltó nap is, de nem biztos, hogy ide eljutnak a jászságban dolgozó három kék lámpás szervezet dolgozói és családtagjai, ezért gondoltuk, hogy itt Jászberényben szervezünk egy saját napot – mondta a jászberényi Rendőrkapitányság vezetője, dr. Körei Nagy József, mint a rendezvény főszervezője.
Az eskütétellel válik ez a munka hivatássá, mert ezt csak így lehet végezni. Köszönöm, hogy ezt a munkát végzik! – zárta szavait a rendőrkapitány.

Az ünnepélyes megnyitót követően különböző programok szórakoztatták a résztvevőket. A színpadon játszott a Palotási János Zeneiskola Fúvószenekara és fellépett a Jártató táncegyüttes.
A családi nap részeként a Szántai kertben került megrendezésre az I. Rendészeti Focitorna, ahol a rendőrök, tűzoltók, mentősök és polgárőrök csapatai küzdöttek a kupáért.

A rendezvényt harcművészeti és járőrkutyás bemutató színesítette, de ki lehetett próbálni az íjászkodást is a jászdózsai íjászklub jóvoltából.

A Rendészeti napon a Margit szigetre kilátogatók megismerkedhettek a rendőrség és tűzoltóság munkájával is.