A 2015. évben a települési önkormányzatok hosszú idő után elsőként – mindösszesen 1,0 milliárd forint értékben – állami támogatásban részesülhettek a 2015. évi költségvetési törvény 3. melléklet II.9. A gyermekétkeztetés feltételeit javító fejlesztések támogatása jogcím alapján, így lehetőségük adódott az általuk fenntartott, gyermekétkeztetést biztosító konyhák, étkezők létesítésére, fejlesztésére, felújítására.

A felhívásra 953 település jelentkezett, amely egyszerre mutatja a pályázat hiánypótló jellegét és azt, hogy a Kormány szándékaival összhangban az önkormányzatok is nagyon fontosnak tartják a korszerű gyermekétkeztetés feltételeinek megteremtését. Első körben a rendelkezésre álló keretösszeg 55 település támogatását tette lehetővé.

Tekintettel a jelentős számú igényre, a közelmúltban döntés született a rendelkezésre álló forrás további 1 milliárd forinttal történő megemeléséről, amelynek köszönhetően Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter újabb körben dönthetett a korábban tartaléklistára került pályázatokról. Ennek eredményeképpen további 59 településen újulhatnak meg az óvodásokat ellátó konyhák, étkezők.

Támogatási összeg:
Jászágó 1.537.272.-Ft
Pusztamonostor 14.518.005.-Ft

Forrás: Nemzetgazdasági Minisztérium