Jó volt ezt ismét hallani a Jász-Nagykun Szolnok Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztályának vezetője szájából, ezúttal Jászfényszarun a jászsági települések adóügyi munkatársai részére rendezett konzultációs fórumon.

IMG_0217

A fórumot Győriné dr. Czeglédi Márta Jászfényszaru város polgármester asszonya nyitotta meg köszöntve a meghívottakat. Örömét fejezte ki, hogy ismét városa adhat helyt egy ilyen szakmai értekezletnek, hiszen a jól felkészült és naprakész kollégákkal lehet igazán hatékonyan dolgozni.
Köszöntőjében többek között bemutatta az önkormányzat előtt álló feladatokat, elképzeléseket és terveket is.

A fórum – melynek ötlete alig két hónappal ezelőtt fogalmazódott meg a Jászsági Jegyzőklub jászalsószentgyörgyi foglalkozásán – ezúttal a települési önkormányzatok adóügyes ügyintézőinek munkáját segítette.

IMG_0228

Miért pont az adóüggyel foglalkozó kollégák részére szervezték? – erről kérdeztük dr. Voller Erikát, a Jászsági Jegyzőklub vezetőjét.

– A tapasztalat azt mutatja, hogy a több mint két évtizede működő Jászsági Jegyzőklub jelentős segítséget nyújt a jegyzőkollégák számára az önkormányzati és hatósági munka jogszerű és szakszerű ellátásában. Talán az adóügyi feladatok jelentik az egyik legdominánsabb közigazgatási területet, mely egyrészt az önkormányzat bevételi forrását hivatott biztosítani, másrészt a legkényesebb és talán a lakosság körében legnépszerűtlenebb terület. Az adóhatósági eljárás legkellemetlenebb szakasza az adóbehajtási munka, mely sokszor végrehajtással végződik.
A jegyzőkollégákkal beszélgetve úgy gondoltuk, hogy ezen munkaterület hatékonyabb ellátása érdekében nagy segítség lenne a köztisztviselő kollégák számára egy ilyen konzultációs fórum, melyen szakszerű és jogszerű válaszokat kapnának a mindennapi munkájuk során felmerülő kérdéseikre.
A kezdeményezésben azonnal együttműködő partner volt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztálya, melynek képviseletében dr. Németh Mónika főosztályvezető és munkatársai, Laboda Klára, valamint Sipos Anikó, nyújtottak hasznos szakmai iránymutatást, melyet ezúton is szeretnék megköszönni kollégáim nevében is.

IMG_0226