Reméljük, hogy a közösségi ház soha nem lesz üres, mindig hűen és méltóan szolgálja majd a katolikus közösség testvéreit a Jóisten áldásával, és hamarosan újra összegyűlhetünk majd ezen a helyen, hogy részt vegyünk az épület felszentelésén.
Ezek a szavak hangzottak el pontosan egy évvel ezelőtt a Mindenszentek Plébánia és Szent Erzsébet Közösségi Ház alapkőletételén Jászfényszarun.

Most ismét egybegyűltünk, hogy részesei lehessünk az ünnepélyes átadásnak, és dr. Ternyák Csaba egri érsekkel együtt kérjük a Jóisten áldását az épületre és a közösségre.

A nemzetiszínű szalag átvágása után a Közösségi Házban összegyűlteket Lovászné Török Magdolna, a Szociális, Egészségügyi, Oktatási Idős- és Vallásügyi Bizottság elnöke köszöntötte.

Győriné dr. Czeglédi Márta, Jászfényszaru város polgármestere beszédét az Erzsébetek köszöntésével kezdte, majd megköszönte mindazok munkáját, akik részt vettek abban, hogy ez az épület időre elkészülhessen és a mai napon megnyílhasson a közösség számára.

Pócs János, a Jászság országgyűlési képviselője ünnepi köszöntőjében hangsúlyozta az egyház, a katolikus keresztény szeretet fontosságát, mely mindannyiunkat más emberré tesz, és mely talán még soha nem volt annyira fontos, mint napjainkban.

Amikor elmegyek egy helyre mindig azt gondolom, hogy tudok hozni valamit, de most zavarban vagyok, mert ide nem tudtam hozni semmit, viszont nagyon sok mindent viszek magammal – mondta Szekeres Pál, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős helyettes államtitkára.
Az a fajta szemlélet, ami a mai egész napot átlebegi, úgy gondolom, hogy példaértékű. Ez a fajta szemlélet kell ahhoz, hogy a mai nehéz időkben meg tudjunk maradni. Ebben a közösségben minden a helyén van, egyesül a hagyomány, a tradíció az ultra modern technikával, ez példaértékű, innovatív és irigylésre méltó. Én ahhoz kívánok jó egészséget, hogy ebben a formában meg tudják tartani, sok erőt és hitet – zárta szavait a helyettes államtitkár.

Kívánom, hogy ennek a közösségnek a javára váljon ez az épület, hogy egy igazi, valódi közösség legyen, ahol figyelünk egymásra és arra, hogy legyen egy háló, egy olyan összekötő háló, amelyben senki sem gyenge, mert a közösség megtartja azt is, aki egyedül gyenge lenne, mert képesek vagyunk figyelni egymásra – mondta Dr. Ternyák Csaba egri érsek miután felszentelte a Szent Erzsébet Közösségi Házat.

Kiss Gábor esperes plébános hangsúlyozta a város különös adottságát, mely abból adódik, hogy ezen a helyen ötvöződik a város gazdagsága és a mindenkit jól ismerő falusi közösség, mely igen fontos, hiszen ezt a városok többsége el szokta veszíteni.

Az ünnepi köszöntőket követően a vendégek megtekintették az épületet.

Az eseményről készült képeink megtekinthetők Facebook oldalunkon!