November 15-én Karcagon indult útjára a “Magyarország legszebb konyhakertje” konferenciasorozat, mely november 29-én Jászapátin immár harmadik állomásához érkezett.
A Pájer Antal Művelődési Házban Pócs János polgármester, országgyűlési képviselő nyitotta meg a rendezvényt, melynek fővédnöke, dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter levélben köszöntötte a megjelenteket.

Kovács Szilvia ötletgazda a program 2013. évi értékeléséről és a 2014-es országos program meghirdetéséről beszélt.Ezt követően szakmai előadásokat hallhattak az érdeklődők többek között a Magyar Madártani Egyesület részéről a jövő évi program meglepetés témájáról.
Szó volt még a háztáji program gyakorlati megvalósításáról, a háztáji és konyhakert gazdálkodást segítő kamarai támogatási rendszerről, a kerttervezésről, a faj és fajtatársításról, a vidéki élet megsegítéséről szóló projekt ötletekről.

Az országos programhoz bárki csatlakozhat, aki rendelkezik saját tulajdonú kerttel, telekkel, földterülettel és konyhakerti zöldségeket, gyümölcsöket termeszt.
A helyi versenyeket a települések maguk folytatják le, ők jelölik a kertművelőket az országos megmérettetésre, ahol országos zsűri dönt a díjak átadásáról.

A programhoz csatlakozni 2014. február 28. napjáig lehet!

A programról bővebb információkat a www.karcag.hu vagy www.biokontroll.hu oldalon találnak.