A Samsung Smart School kapta a MET Innováció és Tehetség Díját

Az oktatásban új utakat nyitó, a hatékonyabb tanítást és a jókedvű tanulást segítő kezdeményezés, a Samsung Smart School nyerte el a MET Innováció és Tehetség Díját, amelyet a Samsung Electronics Magyar Zrt. vehetett át pénteken, a Figyelő TOP200 gálán.

Az energiakereskedő MET Magyarország Zrt. közleménye szerint a 2015-ben alapított díjat azért ítélték a Samsungnak, mert a legmodernebb technológia segítségével könnyíti meg a tanulást, és teszi hatékonyabbá az oktatást – a jászfényszarui okosiskola mellett – az ország 45 pontján. Ezzel innovatív módon járulnak hozzá az oktatás mint társadalmi ügy felkarolásához.

A MET a Figyelő TOP200 rangsorában szereplő vállalatok közül választotta ki a nyertes projektet.

A magyarországi közoktatásba illeszkedő oktatási modul olyan alkalmazásokon alapul, amelyek játékosan, a vizualitásra építve tanítanak.

A tantermekben az okostáblák és tabletek segítségével a gyermekek hamarabb átláthatják a matematikai összefüggéseket, de gyorsabban bővíthetik a szókincsüket is, amikor idegen nyelvet tanulnak. A program részeként a tanárok többhetes képzést kapnak, amelynek során új, digitális oktatási módszertant sajátíthatnak el.

A közlemény idézi Szabó Gergelyt, a MET Magyarország vezérigazgatóját, aki szerint a tudás, a tehetséges munkatársak által létrehozott innováció a legnagyobb üzleti érték.

Hwanseog Choi, a Samsung Electronics Magyar Zrt. elnöke elmondta, hogy az elmúlt három évben az okostantermek az oktatás szerves részévé váltak. Az okostantermek csökkentik a digitális írástudatlanságot, amely napjaink egyik legnagyobb kihívása az álláskeresők körében – olvasható a közleményben.

MTI

Kép: Samsung Smart School átadóünnepség Jászfényszarun

 

 

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Hozzászólnál? Írd meg a véleményed.x
()
x