Szeptember 21-én 100. születésnapján, ünnepélyes keretek között köszöntötte Tősér Jánost, Jászárokszállás legidősebb lakóját Gergely Zoltán polgármester és a város Képviselő-testülete.
Munkája elismeréseként megkapta a “Jászárokszállás Városért” kitüntető címet.

János bácsiról egyébként senki nem mondaná meg, hogy száz éves. A szobrászművész, művész tanár ma is aktív életet él, szorgosan dolgozik. Munkái nemcsak a város, hanem a környék településeinek műemlékeit is gazdagítják.

Az ő munkái a jászárokszállási Művelődési Ház ornamentális díszei, a nagyfogadó díszei, a Városháza homlokzatán található Szabad Jászok címere. Ő készítette például a farkasmályi borpincék előtt lévő tábori oltáron márványba faragott Magyarország Nagyasszonya szobrot, a naygfügedi Szent János szobrot, a Jászapáti templom két tornya közötti Gabriel arkangyal szobrot, a Mária megkoronázása szobrot, de még sorolhatnánk azt a sok alkotást, mely az ő keze munkáját és elhivatottságát dicséri.

Gazdag művészélete mellett elismert tanár. Az ő nevéhez fűződik a városban az országos hírűvé vált kerámia szakkör megszervezése is.

Weboldalunk hasábjain kívánunk minden jót: A Jó Isten éltesse János bácsi!

Kép forrása: jaszarokszallas.hu