A község számos részén folyamatosak voltak a fejlesztések az elmúlt 10 évben (pl.: Lovarda, Erzsébet Malom, Vadas Vendégház, tavak, piactér, településközpont, Faluház, Óvoda, Iskola, buszmegállók, buszöblök, belvízcsatornák, járdák felújítása). Nemrég fejeződött be a központi játszótér felújítása, a napok­ban átadásra került egy impozáns műfüves pálya a Tornateremnél, azonban az Önkormányzat nem hagyja cserben a külső településrészeket és azok lakóit sem.

Az elmúlt hetekben megkezdődött az elhanyagolt telkek és házhelyek dózerolása, takarítása, kezelhetővé tétele. Ezeken a részeken már illegális szemétlerakások is megkezdődtek, bűnözők lopás közben ide bújhattak, esténként félelmetes hangulatot keletkeztettek a itt élők számára (Hunyadi, Mikes, Wesselényi, Nyár utcák). Az Önkormányzat mintegy tucatnyi düledező házat vásárolt meg az elmúlt években, mely házhelyek rendbetételével kezdődött a program.

Az egyéb, mintegy 10–20 éve már elhagyatott, cserjékkel túlburjánzott telkeket — ahol egyébként házak dőltek össze — is használatba kívánjuk venni. A tulajdonosoktól elkérjük a használati jogot, illetve több esetben — amennyiben az ingatlan forgalomképes — megvásároljuk azokat. Az így létrejött porták az ősszel szálas takarmányokkal (gyep, lucerna) kerülnek bevetésre, melynek eredményét a későbbiekben a lovardában hasznosítjuk. A környékbeli lakók nagy örö­mére megszépülnek ezek a területek és sokkal élhetőbbé válnak mindenki számára. Összesen 25 ilyen érintett porta van, melyek együttesen hozzávetőleg 3 ha kaszáló kialakítására adnak lehetőséget.

Hosszabb távon ezt a gyakorlatot szükség és igény szerint az egész településre szeretnénk kiterjeszteni.

Forrás: jaszalsoszentgyorgy.hu