Színes programok várják az érdeklődőket a Jászság minden településén az Adventi hétvégéken.

A Jászság fővárosában Jászberényben nemcsak a hétvégéken kedveskednek a városlakóknak a szervezők. November 30-án a gyertyagyújtást követően a Nagyboldogasszony templomban a Szolnoki Szimfonikus Zenekar adventi hangversenyével veszi kezdetét a december 22-ig tartó Adventi programsorozat. A kicsiknek, nagyoknak egyaránt tartalmas kikapcsolódást nyújtó programok között többek között szerepelnek különböző gyermekműsorok, hangversenyek és kiállítások. Lesz ünnepre hangoló játszóház, mézeskalács futam, szeretet ebéd és természetesen Karácsonyi falu és Adventi vásár.

Jászapátin gyertyagyújtás és műsorok teszik tartalmasabbá az advent vasárnapokat. Élő Betlehem és Karácsonyi falu várja az érdeklődőket és nem marad el a kézművesek és helyi vállalkozók vására sem.

Jászfényszarun a Templomkertben ünnepi gyertyagyújtással kezdődik az adventi időszak. A helyi gasztronómiai és kézműves termékek bemutatójára várják az érdeklődőket,  megrendezik az adventi kávéházat és az idősek karácsonyát, lesznek gyermek és felnőtt műsorok.

Jászárokszálláson az Árokszállási téli esték programsorozat november 29-én veszi kezdetét. A programok keretében adventtől karácsonyi várják az érdeklődőket a Mikulás gálára, adventi hangversenyre, az idősek karácsonyára. Itt is lesz élő Betlehem, táncház és pásztorjáték.

Jászkiséren a Református templomban Adventi hangversenyt tartanak.

Jászdózsán gyertyaszenteléssel és gyertyagyújtással kezdődik az Advent a dósai Piactéren, ahol a dósai lakosok kézműves vásárát tartják. Felkapcsolják az adventi fényeket, fényjátékkal kedveskednek a település lakóinak. A Falukarácsony keretében a jászdózsai rászorulóknak ételt osztanak. Forralt borral, forró teával és szaloncukorral kedveskednek a látogatóknak.

Pusztamonostoron az adventi programok keretében Karácsonyi hangversenyt tartanak a templomban, felállítják a Betlehemet a templom kertben, lesz Mikulás várás a Szent Erzsébet téren, adventi programok a művelődési házban.

Jászágón a művelődési házba várják a Mikulást december 6-án.

Jászjákóhalmán az Adventi vasárnapok keretében gyertyagyújtásra várják a lakókat, akiknek a település óvodásai kedveskednek műsorukkal. Vasárnaponként karácsonyi vásárt is tartanak.

Alattyánon Puding és Palacsinta szórakoztatja a gyermekeket a Mikulás napi műsorban.

A részletes programok megtalálhatók a települések honlapjain.