Akik fényes bizonyságot tettek arról hogyan kell szeretni a hazát

A pusztamonostori templom előtt álló katonaszobor talapzatának márványtáblája őrzi a hősök nevét, földi maradványaik azonban idegen földben nyugszanak. Ők a világháborúkban elesett pusztamonostori hősök, akik életüket adták hazájukért. Rájuk és a 73 évvel ezelőtti doni katasztrófára emlékeztek Pusztamonostoron a Hősök kertjében.
Az ünnepi megemlékezés a római katolikus templomban megemlékező szentmisével vette kezdetét, majd a világháborús szobornál Sári Ferenc polgármester emlékezett a szörnyű eseményekre, a hősi halált halt áldozatokra.
Ezt követően a megemlékezésen résztvevők a korhű egyenruhába öltözött nagykátai Honvédtüzér Hagyományőrző Csapat tiszteletadása mellett elhelyezték az emlékezés virágait és gyertyáit a katonaszobornál.

A Pusztamonostor Községi Önkormányzat és a Pusztamonostoriak Baráti Köre szervezésében megrendezett megemlékezést megtisztelte jelenlétével Borbás Ferenc Jász-Nagykun főkapitány, Talált József regnáló jászkapitány és felesége, Percz László emeritus jászkapitány és felesége, Pócs János országgyűlési képviselő, dr. Dobos Róbert a Jászberény Járási Hivatal vezetője, valamint dr. Körei-Nagy József rendőrkapitány.

 

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Hozzászólnál? Írd meg a véleményed.x