Akik nélkül mi sem lennénk

Október 18-án egy gyönyörű napsütéses őszi délutánon köszöntötték Pusztamonostoron a település Szépkorúit. Érkezésünkkor már zsúfolásig megtelt a művelődési ház nagyterme, ami a viszontlátás örömétől sugárzóarcú idősek beszélgetésének zajától volt hangos.
Az ünnepséget Sári Ferenc, a település polgármestere nyitotta meg, aki az Önkormányzat nevében köszöntötte a szép számmal megjelent Szépkorúakat.

Ezt követően dr. Szabó Tamás országgyűlési képviselő, Jászberény város polgármestere üdvözölte a jelenlévőket, méltatva élettapasztalatukat. Beszédében hangsúlyozta, hogy az emberek ebben a korban leginkább már a gyermekeik és unokáik boldogulására gondolnak, azonban mindent meg kell tenni azért, hogy ők is boldog öregkort élhessenek. Biztosította őket, hogy mind képviselői, mind polgármesteri minőségében mindent megtesz, hogy az itt lévők számára oly sokat jelentő közbiztonság és egészségügyi ellátás továbbra is ilyen, vagy még jobb minőségű legyen.

Pócs János országgyűlési képviselő más irányú elfoglaltsága miatt nem tudott személyesen jelen lenni a Szépkorúak délutánján, üdvözletét és jókívánságait személyi titkára adta át, aki egy nagyon kedves történettel is kedveskedett az időseknek.

Az ünnepi köszöntők után a település apraja-nagyja színpadra lépett, mosolyt és könnyeket csalva az arcokra. Elsőként az óvodások kedveskedtek a nagyszülőknek, dédszülőknek, majd az iskolások táncos, zenés műsora következett. A gyerekek után a felnőttek léptek színpadra, majd az egyik idős néni szólt társaihoz, ezt követően pedig Percz László emeritus jászkapitány mondott pohárköszöntőt.

Az igazi meglepetés csak ezután következett. A színpadi függöny mögött ugyanis felcsendült a cigány muzsika. Amikor a függöny felgördült kitörő taps fogadta a jászsági Zsiga István és Zenekarát, akik a régmúlt pusztamonostori vasárnapokat hozták el a terembe, felidézve a jelenlévők fiatalságát.
A nagybőgő, a cimbalom, a klarinét és a hegedű nagy hatással volt az idősekre. Olyannyira, hogy egy 84 éves néni a cigányprímáshoz lépve könnyekre fakasztott a teremben lévőket az “Én jó apámnál nincs jobb a világon” kezdetű nótájával.

A nagyszerű szervezés egy remekül sikerült rendezvényt eredményezett, ahonnét boldog arcú idős emberek indultak haza.

Az esemény képeit megtekinthetik Facebookos oldalunkon.

 

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Hozzászólnál? Írd meg a véleményed.x