Több helyezést is elhoztak a jászságiak a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat által meghirdetett „Karácsonyi fények fotó- és rajzpályázat” eredményhirdetéséről.Január 24.-én Szolnokon a Megyeházán Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke adta át a díjakat.

Fénykép kategóriában 67 pályázótól összesen 114 darab fotó érkezett. A rajzpályázatra 156 alkotást küldtek be a megyéből. Összesen 24 településről érkeztek fotók és rajzok.

A szakemberekből álló bíráló bizottság a következő szempontok alapján  hozott döntést mindkét kategóriában:
1. Kreativitás, ötletesség;
2. Fényképezés / rajz technikai szempontok érvényesülése;
3. Emocionális hatás;
4. Ötletes címválasztás.
Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke köszöntőjében elmondta: „a beküldött képek és rajzok önálló kiállítását 20 ezer látogató kereste fel, ami önmagában nagyszerű eredmény valamennyi pályázónak.
Rab Beatrix, a rajzokat értékelő bizottság és Mészáros János, a fotókat értékelő bizottság elnökei egyaránt méltatták a beérkezett munkák színvonalát, és hozzátették: „jó volt egy kis időre visszatérni a karácsony hangulatába”.

Fénykép kategóriában az I. helyezést a jászberényi ifj. Tóth László Jászberény című képe kapta Nyereménye LED/LCD televízió.

A fénykép kategória különdíját, egy 5000 forint értékű könyvutalványt a jászdózsai Palcsó Nikolett  „Jászdózsa téli tájképe” című fotója érdemelte ki.

Rajz kategóriában minden helyezés a Jászságba került.

I. helyezett:  Kis Henrietta (Jásztelek). Nyereménye: kártyás okos telefon.
II. helyezett: Katona Flóra (Jászberény). Nyereménye: táblagép
III. helyezett: Molnár Judit (Jászberény). Nyereménye: 30.000 Ft értékű rajzeszköz.
IV. helyezett: Túri Olivér (Jászberény). Nyereménye: 10.000 Ft értékű vásárlási utalvány.
V. helyezett: Török Rebeka (Pusztamonostor). Nyereménye: 7.000 Ft értékű könyvutalvány.

Különdíjat kapott nagyfokú aktivitásáért ( 50 darab feletti rajzot küldtek) a jászberényi Lehel Vezér Gimnázium. Díjuk: 15.000 Ft értékű rajzeszköz utalvány, valamint Bálint Lilla (Jászberény), akinek nyereménye egy 5.000 Ft értékű könyvutalvány.
Gratulálunk!

Forrás: jnszm.hu