Új, 240 millió forintos beruházás az Electrolux jászberényi Szerszám- és Célgépüzemében

Az Electrolux számára kiemelten fontos területet lát el az üzem, az új beruházással pedig hatékony, megbízható szerviz- és karbantartási szervezetet épített ki a térségben. A magyarországi üzem szervezeti egységként a jászberényi Electrolux Porszívógyárhoz tartozik.

A beruházás keretében 1250 négyzetméternyi üzemrész lett felújítva, illetve korszerűsítésre került a meglévő technológia is.Modernebb, gyorsabb és pontosabb gépek megvásárlásával az Electrolux felújította a régi gépparkot: CNC marógép, nagy sebességű CNC marógép grafit megmunkálására, illetve szikraforgácsológép vásárlására került sor.
Az üzem felújítása 2015 végén indult el. A felújítás során kármentesítésre is szükség volt az üzem padlózata kapcsán, mert az épületben az 1950-es évektől kezdve fémmegmunkálást végeznek, és az üzem padlózatán fellelhető olajszármazék az építkezés miatt a talajba szivároghatott volna. Az Electrolux számára kiemelten fontos a környezetvédelem. A vállalat biztos akart lenni abban, hogy a talajvízbe nem jut olaj, ezért teljes körű előzetes vizsgálat alapján kármentesítette az érintett területeket. A mostani felújítás során mintegy 620 négyzetméternyi területen kicserélték a padozatot, illetve 500 négyzetméteren a padló is megújult. Az üzem melletti irodai részleg is átalakult, a munkatársak számára új étkező, öltöző lett kialakítva.

„A beruházás teljes értéke meghaladta a 240 millió forintot, aminek eredményeként egy hosszú távon is stabil üzemet sikerült kialakítanunk” – emelte ki Gönczy Sándor, az Electrolux Lehel Kft. vezérigazgatója. ”Az Electrolux folyamatosan fejleszti magyarországi gyárait, annak a 25 évnyi korszerűsítésnek köszönhetően pedig, amelyet a Lehel Hűtőgépgyár megvásárlása óta hajtott végre, az itthoni gyárak ma már hűtőgép- és porszívó-nagyhatalommá váltak Európában.”

„Mind a város vezetősége, mind Jászberény lakosainak számára nagyon sok előnnyel jár és nagy megnyugvás, hogy az Electrolux hosszútávon tervez a térségben. Ezt bizonyítja az is, hogy évről évre folyamatos beruházásokat hajt végre” – mondta el az eseményen Hajnal-Nagy Gábor, Jászberény alpolgármestere.

„A Szerszám- és Célgépüzem felújítása többek között azért is fontos a számunkra, mert ez az egyetlen műhely, amely mindkét gyárunkat kiszolgálja” – mondta Henrik Sundström, az ElectroluxPorszívógyár gyárigazgatója. „A felújítással kiemelt célunk volt az is, hogy új, korszerű munkakörnyezetet alakítsunk ki munkatársainknak, illetve a meglévő széleskörű szakmai tapasztalatra támaszkodva piacképes szolgáltatást biztosítsunk az Electrolux belső egységeinek, illetve a térség üzemeinek.
Az Electrolux a világ vezető háztartási és professzionális készülékgyártó vállalata, mely a fogyasztói benyomásaira támaszkodik. Gondosan tervezett, innovatív és fenntartható megoldásokat kínálunk, amelyeket szoros együttműködésben fejlesztjük professzionális felhasználóinkkal. A termékek között hűtőszekrények, sütők, tűzhelyek, főzőlapok, mosogatógépek, mosógépek, porszívók, légkondicionálók és kiskészülékek szerepelnek. Electrolux, AEG, Zanussi, Frigidaire és Electrolux Grand Cuisine márkanevek alatt a cégcsoport évente mintegy 60 millió készüléket értékesít 150 országban.

2015-ben az Electrolux csoport forgalma 13,2 milliárd euró volt, alkalmazottainak száma pedig 58 ezer.

További információért látogassa meg a http://group.electrolux.com weboldalt.