Jászberény egy újabb értékkel gazdagodott, pénteken átadásra került egy villámgyorsasággal elkészített 40×60-as műfüves pálya 5x2m-es kapukkal. 

A mai követelményeknek megfelelő futballpályák több funkciót is be tudnak tölteni, szabadidős sportolásra ugyanúgy alkalmasak, mint egyesületek vagy iskolák sportprogramjának segítésére.
Már a hivatalos átadás előtt tesztelhették egy mérkőzés erejéig a Jászberény FC és SE utánpótlás reménységei, majd egy háromcsapatos villámtornára is sor kerülhetett, a JFC edzők, a jászberényi vállalkozók, és a játékvezetők részvételével. A jó hangulatú tornát végül is mindkét mérkőzését megnyerő vállalkozók csapata nyerte, megelőzve a játékvezetőket és az edzők csapatát.

Ezek után került sor az ünnepélyes avató ünnepségre, amelyet Juhász Dániel Jászberény város alpolgármestere tartott. Kiemelte, hogy a város örömmel csatlakozott az MLSZ Országos Pályaépítési Programjához. Az MLSZ által nyújtott támogatás mértéke a teljes beruházási költség 70%-a.

A pályázathoz szükséges önerő forrás biztosítását a képviselő-testület természetesen támogatta.
A nemzeti színű szalag átvágására az alpolgármester úr még felkérte Dr. Gottdiener Lajos Jászberény város jegyzőjét, és egy utánpótlás palántát is.