Átadták megyénk első járási Kormányablakát

Ma délután került sor a  Jász-Nagykun- Szolnok megyei Kormányhivatal Jászberényi Járási Hivatala jászfényszarui Kormányablakának megnyitására. Az ünnepélyes megnyitón köszöntőt mondott Dr. Biró Marcell a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára, dr. Kállai Mária kormánymegbízott, és Győriné dr. Czeglédi Márta Jászfényszaru város polgármestere.

A most átadott Kormányablakban a hét minden napján reggel 8 órától este 20 óráig várják az ügyfeleket, akik kulturáltabb körülmények között, szakképzettebb és tisztelettudóbb ügyintézők segítségével, egyszerűbben és gyorsabban intézhetik ügyeiket. Az egységes arculat, a gyermekek számára kialakított játszósarok, az Információs Pult mind az ügyfelek kényelmét szolgálja.

A Városházán található Okmányirodát, – mely mától Kormányablakként működik – Jászfényszaru város Önkormányzata saját forrásból alakította ki a “Városközpontjának értékmegőrző megújítása” elnevezésű projekt keretén belül.

 

Az alábbiakban a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kormányhivatal sajtóközleményét közöljük:

Megnyílt a Jászberényi Járási Hivatal Jászfényszarui Kormányablaka. A fejlesztés során a kormányablakok fizikai kialakítása összekapcsolódott a városközpont értékmegőrző megújítási projektjével. A beruházás során a Kormányhivatal és a település önkormányzata harmonikusan tudott együttdolgozni a közös cél érdekében, hiszen az önkormányzatoknak és a kormányhivataloknak nem versengeniük, hanem kiegészíteniük kell egymást.
Dr. Biró Marcell a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára kiemelte: Magyarország 2010-ben fontos lépésre szánta el magát, amikor a közigazgatási reformokba belekezdett. Az államtitkár a közigazgatás megújításával kapcsolatosan hangsúlyozta; az elmúlt évek során arra törekedtek, hogy az emberek a lehető legközelebb kerüljenek az államhoz. Az egyszerűsítési program részeként az állampolgárok adminisztratív terheinek csökkentése, az általános ügyintézési határidő 30 napról 21 napra csökkentése is jól példázza az ügyfélközpontúságot. Hozzátette; a szervezeti átalakításon túl a közigazgatási kultúrát is meg kellett változtatni. További lépés a személyi állomány átalakításán túl pedig a kormányablak-ügyintézők képzése volt. A szervezet átalakult, a kormányablak-ügyintézők képzése zajlik, egy újabb lépést pedig a most átadott Kormányablak jelenti, hogy az állampolgárok a megye első új típusú Kormányablakában, Jászfényszarun is jól képzett ügyintézőknél folyamatosan bővülő ügykörökben intézhessék ügyeiket.
Dr. Kállai Mária kormánymegbízott köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a városban a közszféra, a civil szféra, a versenyszféra közös érdeke a település, a településen élők boldogulása.
Ilyen volt az a projekt, amelynek keretében a Polgármesteri Hivatal épülete is megszépült. A Jászfényszaru Városközpont Értékmegőrző Megújítása ÉAOP-5.1.1. pályázat keretében a műemléki védelem alatt álló polgármesteri hivatal épületének felújítását összehangolták a kormányablakok fizikai kialakítását biztosító európai uniós projekttel. A város fejlesztését szolgáló pályázat része lehetett a Kormányablak kialakítása, a város vezetése fontosnak tartotta a közigazgatás fejlesztését. A rekonstrukció folyamán szakértők bevonásával jött létre az ügyfélváró, információs pont és elektronikus ügyintézésre alkalmas ügyfélközpontok, valamint gyerekfoglalkoztató sarok.
Az elmúlt hónapokban az új Kormányablak végleges kialakítása során a megyei Kormányhivatal és az önkormányzat harmonikusan tudott együttdolgozni a közös cél érdekében, hiszen az önkormányzatoknak és a kormányhivataloknak nem versengeniük, hanem kiegészíteniük kell egymást. Ez a közös cél pedig nem más, mint a polgárok szolgálata.

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Hozzászólnál? Írd meg a véleményed.x
()
x