Megérkezett a jászberényi Állatkert új lakója, Gesztenye! A fiatal teve fiú, Vandának – a december itt élő teve hölgynek – lesz a párja. Az ifjú csődör Németországban született, de ide már a Nyíregyházi Állatparkból költözött. Gesztenye még karantén idejét tölti, de hamarosan összebútorozhatnak és remények szerint, idővel megszületik az első jászberényi teve bébi is!

Az Állatkert legifjabb lakói, három bájos emucsibe személyében a tavasz első napjaiban megszülettek. Egyelőre barátkoznak a tojáson kívüli élettel és igyekeznek elsajátítani mindazt, amit egy emunak tudni érdemes a külvilágról.Hamarosan testvéreik is kikelnek, hiszen apukájuk még a fészken ül.

Különleges módon az emuknál a papa, azaz a kakas ül a tojásokon és neveli a kicsiket, akik még csíkosak, hiszen majd csak néhány hónap múlva nyerik el végleges tollruhájukat. Lenyűgöző teljesítmény ez, ugyanis a 8 hetes költési időszakban a hímek nem esznek, nem isznak, és nem ürítenek, ekkor a kakasok testsúlyuk akár harmadát is elveszthetik.

Forrás: jaszberenyzoo.hu