Az ivóvíz minőségét javító fejlesztés indult Jászdózsán

Az ivóvíz minőségének javítását célzó, több mint 200 millió forint értékű fejlesztési program kezdődött Jászdózsán európai uniós támogatással.

A közel 2200 lelket számláló községben a szolgáltatott ivóvíz az előírásoknál magasabb ammónium- és mangántartalma miatt nem felel meg az előírásoknak, a település szerepel emiatt a minőségi kifogással érintett települések listáján – jelezte Szerencsés István polgármester.

Tájékoztatása szerint a beruházás nettó költsége 202,5 millió forint, a támogatási összeg 182,2 millió forint, a különbözetet és az általános forgalmi adót a kedvezményezett önkormányzat biztosítja.

Az ivóvíz gáztalanítását, ammóniamentesítését, valamint a vas- és mangántartalmának eltávolítását szolgáló munkák során a műtárgyakat felújítják, a nyomásbiztosítás és a kapacitás fenntartása miatt egy új 50 köbméteres víztornyot építenek. Kicserélik, illetve korszerűsítik a technológiai segédberendezéseket, a tisztítórendszerbe két 1600 milliméter átmérőjű aktív szénszűrőt építenek be.

A projekt befejezése 2015. június végére várható, a kivitelezést a fővárosi Mandarino Ingatlanberuházó Kft. végzi.

MTI

Kép forrása: jaszdozsa.hu

 

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Hozzászólnál? Írd meg a véleményed.x
()
x