betlehemMár több mint két évtizede szervezik meg a Betlehemi békeláng akciót, melybe évről-évre egyre többen kapcsolódnak be. Az ENSZ 1986-ot a Béke évének nyilvánította. Azóta minden esztendőben Bécsből –cserkészek kíséretében – rendszerint egy-egy különleges gyermek indul Jézus születésének helyszínérehogy a jászol helyén épült templomban, a Születés Bazilikában található örökmécsesről lángot vegyen. Lámpásba zárva viszik azután repülővel Bécsbe, ahol nagyszabású ünnepség keretében veszik át az egyes országok, nemzetek cserkészküldöttségei.

Hazánkban immáron harmadik alkalommal Gödöllőről vihetik tovább az ország különböző településeire.

A városházán megtartott rendezvényen dr. Gémesi György polgármester, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke köszöntötte a megjelenteket. Mint mondta, szeretnék, ha a láng minden otthonba eljutna és elvinné a béke üzenetét. Ezt követően a megjelentek gyertyával, mécsessel vitték tovább a Betlehemből érkezett lángot az ország minden részébe, ki-ki a saját településére.

Zámbori János Jászkapitány közreműködésével a láng Jánoshidára is elkerült. A jászsági települések vezetői a Jászsági Önkormányzatok Szövetségének ülésén vehetik át, és vihetik el saját településükre a lángot, hogy minél több család otthonába eljutva hirdesse a békét, szeretetet, összetartozást.

Forrás: godollo.hu