Bölcs embernek ló való, mert lóvá tesz az ember, s emberré a ló!

Jókai Mór fenti idézetével zárta sorait Pócs János országgyűlési képviselő, aki a Pusztamonostoron immár ötödik alkalommal megrendezett fogathajtóversenyen köszöntötte a megjelenteket.

Borbás Ferenc regnáló Jász-nagykun főkapitány örömét fejezte ki, hogy a rendezvényeken egyre több ló van jelen.
“Fontos, hogy ma már a rendezvényeken egyre többet meg tudnak jelenni a lovak. Köszönöm, hogy eljöttök. Fontos, hogy ez előtérbe kerüljön, mert akkor egyre többen kedvet kapnak ahhoz, hogy lovat tartsanak.” – kezdte beszédét a Jász-nagykun főkapitány.

A megnyitó ünnepség zárásaként Sári Ferenc, Pusztamonostor község polgármestere kívánt eredményes és balesetmentes versenyzést a résztvevőknek.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Talált József regnáló Jászkapitány, valamint Percz László emeritus Jászkapitány feleségeikkel.

Az ünnepélyes megnyitót követően – miközben már javában zajlott a pályán Tóth Ferenc vezényletével a verseny  – Hortiné dr. Bathó Edit Jászmúzeum igazgató nyitotta meg a közönség előtt Faragó László fotóművész „Fényképezőgéppel a jászsági természetben” című kiállítást.
A kiállítás képei a Zagyva ártér és a Hajta mocsár állat és növényvilágát mutatják be, ízelítőt adva azok növényritkaságaiból és állatvilágának kincseiből.

A délutáni második fordulót követően kiderült kik voltak azok, akik a mai napon jeleskedtek a fogathajtásban.

Póni kategóriában Kis János ért el első helyezést, őt követte Kosztolányi Zoltán és ifj. Kosztolányi Zoltán.
Az egyes fogatosok közül Pethes Ferenc bizonyult a legjobbnak. Második helyezett Sárközi Tímea, harmadik helyezett Horváth Ferenc lett.
A kettes fogathajtás kategória győztese ezúttal Csintalan Imre lett. Polgár Tibor második, ifj. Pál János harmadik helyezéssel térhetett haza.
A legifjabb fogathajtó díját, melyet a Jász-nagykun főkapitány ajánlott fel, Esvég Levente vehette át.

Gratulálunk a nyerteseknek és minden megjelent fogatosnak, valamint a Pusztamonostoriak Baráti Körének a jó hangulatú rendezvény megszervezéséhez!

A fogathajtóverseny képei megtekinthetők Facebook oldalunkon!

 

 

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Hozzászólnál? Írd meg a véleményed.x