Indulás: Reggel fél nyolcra jött értünk a bűvösvölgyi 4 csillagos Mercedes busz. Nagyon jól utaztunk vele: a 3., a 4. és az 5. osztály. Az autópályán mentünk. Sajnos az utazást megnehezítette a sok lámpa.

Megérkezés: Megérkeztünk a Bűvösvölgybe, a Médiaértés-oktató Központba, ami Budapesten a Hűvösvölgyi út 95. szám alatt található. Bementünk, és csodás látvány fogadott minket. Volt ott egy néni, akit Edinának hívtak, ő mondta el a szabályokat. Mielőtt lementünk és a szekrényekbe leraktuk volna a holminkat, kaptunk narancslét és ebédcsomagot, ami két szendvicsből, egy kakaós csigából, egy almából és egy müzli szeletből állt. Majd fölmentünk az előtérbe, és minden csoport megkapta az animátorát, aki a különböző foglalkozásokon irányította, segítette a csoportokat. A 3. osztálynak Gitti tanár nénivel egy fiú lett a vezetőjük, ők voltak a sárga csapat. Az 5. osztálynak, vagyis nekünk Kriszti tanár nénivel egy lány lett a vezetőnk, mi voltunk a zöld csapat. A 4. osztálynak Anna apukájával egy fiú animátoruk lett, ők voltak a piros csapat. A 4-5. osztályos vegyes csapat a kék színt kapta, és animátoruk egy lány lett. Őket Panni tanár néni kísérte. A foglalkozások előtt a padlón futó fénycsík vezette a csoportokat a megfelelő stúdióba. A négy csapat forgószínpadszerűen váltotta egymást.

1. foglalkozás: Mi először a kettes terembe mentünk, ahol híradót és időjárás-jelentést forgattunk. Egy greenbox- ra kellett állni, ahol nem volt semmi, csak odavetítették a pultot és a hátteret. Először elkészítettük a stáblistát, majd a súgógépről felolvastuk a kiválasztott híreket. Nagyon vicces volt az időjárást mutogatni a csupasz falon. Ez mindenkinek tetszett. Aztán 10 perc szünet, és kezdődött a következő foglalkozás.

2. foglalkozás: Nekünk most az ötös terem jutott, ahol egy reggeli rádióműsort készítettünk. Ez nagyon jó volt. Nem is gondoltuk, mennyi mindenre kell figyelni egy élő műsorban. Most megtapasztalhattuk, mekkora munka van akár egy tízperces adással is. Mikrofonnal kérdezni és válaszolni pedig sokkal nehezebb, mint anélkül. A rádiózás után ismét 10 perc szünet következett.

3. foglalkozás: Harmadjára filmet készítettünk. Három film közül lehetett választani: parkolós, rendőrös, ügynökös. Egy kis sárga Polski mögé vetítették a filmet. 3-5 fős csoportokban ültünk be az autóba, és nekünk végig beszélni kellett a felvétel alatt. Be is lehetett öltözni. A felvétel után vágóképeket illesztettünk a filmbe az animátor segítségével, és zenét is választhattunk aláfestésként. Ez után az érdekes foglalkozás után fél órás ebédszünet volt .

4. foglalkozás: Negyedszerre újságcímlapot készítettünk. 2-3 fős kiscsoportokban dolgozhattunk egy-egy számítógépnél, ahol kiválasztottunk egy címlapot, beilleszthettük a fényképeinket, és mi írhattuk be az általunk kitalált híreket. Az elkészült címlapokat ki is nyomtatták nekünk, haza is hozhattuk őket. Ez is nagyon jó volt, de sajnos ez volt az utolsó foglalkozás.

Elbúcsúzás: Miután minden csoport végzett, megnéztük a leforgatott kis autós filmeket. Némelyik nagyon vicces volt. Ki kellett töltenünk egy kérdőívet is a vetítés előtt. Utána visszamentünk az előtérbe, mert fényképezkedtünk. Ezután elköszöntünk és mentünk a buszhoz.

Hősök tere: Mielőtt hazamentünk volna, sétáltunk egy nagyot a Hősök terén.

Hazautazás: Hazafelé már sötét volt. Dugóba is kerültünk az autópályán, így fél hatra értünk haza.
Fantasztikus volt ez a nap tele izgalommal, élménnyel és örömmel. Mindenki számára egy felejthetetlen, örök emlék, mely nem került semmibe, csak néhány felkészítő órán kellett részt vennünk az utazás előtt, melyeket az osztályfőnökök tartottak nekünk.
Kíváncsian várjuk még az elkészített film- és hanganyagokat, melyeket majd elküldenek nekünk, így itthon is meg tudjuk mutatni, mivel töltöttük ezt a rendhagyó napot.

Köszönjük Bűvösvölgy!

Kovács Laura 5. osztály