“Cikluszáró” jegyzőklub Jászalsószentgyörgyön

Szeptember 25-én tartották idei második összejövetelüket a Jászság törvényességének őrei. A Jegyzőklubnak ezúttal Jászalsószentgyörgy település adott otthont a nemrég felújított Vadas Vendégházban.
A több évszázados fákkal körülvett Vendégház miliője igazán családias hangulatúvá varázsolta a rendezvényt.

kcsal

A klubtagokat és meghívott előadókat dr. Voller Erika, a jegyzőklub vezetője üdvözölte, aki örömmel nyugtázta, hogy mindössze ketten jelezték, nem tudnak részt venni az összejövetelen. Felkérte a házigazdát, hogy mutassa be a települést.

Szarvák Imre Jászalsószentgyörgy polgármestere köszöntötte a megjelenteket, majd felvázolta Jászalsószentgyörgy hosszútávú fejlesztési koncepcióját.

kszarvak

Kiemelte, hogy a jelenlegi testület működése példaértékű, mely megmutatkozik abban is, hogy egy újfajta gondolkodásmód indult el egy élhetőbb település kialakításáért.
Az első négy év az alapozásról szólt – mondta, a második pedig már a kiteljesedésről, hiszen felújítottuk az intézményeket, új buszvárókat létesítettünk, kialakítottuk a piacteret, megújul a településközpont, illetve turisztikai vonalon is elindulhat a település fejlődése.

A most felújított Vadas Vendégház – mely a Zagyva vonalán, egy hét hektáros területet elfoglaló száz éves, helyi védettség alatt álló erdőben található, mellette sportpálya és játszótér – is a turisztikai tervek része.

khaz
A Vendégház rendezvényház funkciót is betölt, hiszen a terasz sátorral befedhető, így akár 150 fős rendezvények megtartására is alkalmas az épület. A későbbiekben tovább kívánják ezt fejleszteni egy kempinggel, illetve a Sportöltöző tetőtér beépítésével kialakított apartmanokkal.
A tervek része továbbá a régi agyaggödrökből egy kis tó kialakítása, valamint az Erzsébet vízi malom felújítása, újból működőképessé tétele. Második lépcsőben pedig a malomban egy exkluzív étterem kialakítása a kulináris élvezetek hódolóinak. Továbbá a Zagyva holtágán egy gyakorló kenupálya létesítése.

A házigazda megismertette a megjelenteket a már félkész Lovascentrum elképzeléseivel is, mely egy országos egyedi mintaprojekt keretében közfoglalkoztatással valósulhat meg. A későbbiekben Lovasszolgáltató központ és Magyar udvarként fogja az idelátogatók igényeit kielégíteni.

Végezetül szeretettel invitálta a jelenlévőket a 2015. évi Jászok Világtalálkozójára.

Ezt követően a jegyzőklub vezetője megkérte Jászapáti aljegyzőjét, akit új tagként köszönthettek maguk között, hogy mutatkozzon be néhány szóban.

A bemutatkozást követően dr. Németh Mónika, a JNSzM-i Kormányhivatal Hatósági Főosztályának főosztályvezetője a birtokvédelmi eljárások aktuális kérdéseiről beszélt, valamint felhívta a jegyzőkollégák figyelmét a panaszkezelés és az adózás néhány fontos részletére.

A Törvényességi és Felügyeleti Főosztály főosztályvezetője, dr. Kollár István elsőként megköszönte a jegyzőkollégák munkáját, hangsúlyozva, hogy a Jászság az a terület a megyében, mely jogszerűségben kiemelkedő.
Előadásában kitért a választásokkal, illetve az alakuló ülésekkel kapcsolatos teendőkre, a polgármesterek szabadságmegválására, végkielégítésére.

kerika

Az összejövetel zárásaként dr. Voller Erika klubvezető köszönetét fejezte ki a meghívott előadóknak és a kollégáknak, hogy elfogadták a meghívást, valamint a házigazdáknak, hogy egy ilyen csodálatos környezetben tarthatták meg rendezvényüket.

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Hozzászólnál? Írd meg a véleményed.x
()
x