2013. március 12-én, kedden délután a Csete Balázs Honismereti Egyesület 20 fővel indult Szolnokra a Damjanich János Múzeum időszaki kiállítótermébe, Csete Balázs keze vonása után című időszakos kiállítás megnyitására. Tagjaink az általuk készített régi süteményeket is elhozták, amit a folyosón szépen megterített asztalon tálaltak fel, nagy sikere volt, minden elfogyott.
14 órától játszóházi csoportunk fogadta az érdeklődő Katolikus Iskola első osztályos gyermekeit, kik nagy érdeklődéssel figyelték hogyan készülnek a játékok, többen próbálták maguk is elkészíteni. Gyűjtötték a kapott tárgyakat, boldogan vitték magukkal. Nagy sikere volt a pattogatott kukoricából készült nyakláncnak, babáknak, virágoknak, ördöglakatnak, csutkából készült szekérnek.

A kiállítás megnyitása 16 órakor kezdődött a kiállító terem zsúfolásig megtelt. Örömmel vettük tudomásul, hogy sok Jászkisérről elszármazott is eljött.
Kovácsné Dr. Kaposvári Gyöngyi a Múzeum igazgatóhelyettese köszöntötte a megjelenteket, majd Hajdú László Jászkisér Város polgármestere nyitotta meg a kiállítást, méltatva Csete Balázs munkásságát, életét.
A kiállításon megtekinthető többek között Csete Balázs végrendelete, rajztanári oklevele, korabeli fotók, rajzai és 1.- 8. osztályig óravázlatai.

A kiállítás májusig megtekinthető, aki Szolnokon jár, kérjük, nézze meg érdemes.

Írta: Benedek József

Forrás: jaszkiser.hu