A jeges sportokat kedvelőké minden bizonnyal, ugyanis csütörtök délután ünnepélyes keretek között felavatták a jászberényi Jégcsarnokot, mely egy újabb nemzetközi szabványméretű jégpályával gazdagította hazánkat.

Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár az átadáson megköszönve mindenki áldozatos munkáját, kiemelte, hogy az elmúlt években közel tíz jégkorong, jégkorcsolya pályát adtak át Magyarországon.

Ha Jászberény szóba kerül , mindenkinek ugyanazok jutnak eszébe, Lehel kürt, hűtőgépgyár, főiskola és mától már a jégcsarnok is – mondta Pócs János országgyűlési képviselő köszöntő beszédében. Emlékeztette a jelenlévőket a redemptióra is, hiszen az akkori jász összefogást példázza a mostani is, amely nélkül ez a mai átadás nem jöhetett volna létre.

dr. Szabó Tamás, Jászberény város polgármestere emlékeztette a jelenlévőket a kezdetekre, az egykori Lehel-pályára, melynek története 1977-2001-ig tartott, majd az azt követő néha katasztrofális helyzetekre. Örömét fejezte ki, hogy ennyi év után végre sikerült lefedni a jégpályát, így nem kell félni többé az esőtől, napsütéstől.

Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) elnökének köszöntője előtt egy rövid kisfilm elevenítette fel Jászberény jeges múltját és mutatta be jelenét.

Jászberényben minden jeges sportágnak vannak hagyományai – mondta Kósa Lajos, és kérte a fiatalokat, hogy folytassák elődeik sikereit.

Az ünnepi köszöntők sorát Kovács Csaba, a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) elnökének szavai zárták, aki kiemelte, hogy Jászberényben a hoki mindig is erős volt.

A nemzeti szalag átvágása, a jégcsarnok ünnepélyes megnyitása után rendezték meg a Lehel – Ferencváros hokis nosztalgiameccset.
A csarnokavatót jégtánc és gyorskorcsolya bemutatók is színesítették.

Az eseményről készült képeink megtekinthetők Facebook oldalunkon.