A Jászfelsőszentgyörgyöt Jászberénnyel összekötő 3109. számú felújított útszakasz ünnepélyes átadására december 6-án délelőtt 10 órakor került sor.

Az ünnepélyes átadáson Boldog István útügyi miniszteri biztos, országgyűlési képviselő mondott ünnepi köszöntőt, majd Pócs János országgyűlési képviselő, valamint Zelenai Tiborné, a település polgármestere köszöntötte a szeles idő ellenére is szép számmal megjelenteket, és beszélt a felújítás fontosságáról.
A rendezvényt megtisztelte jelenlétével dr. Kállai Mária kormánymegbízott asszony, dr. Szabó Tamás országgyűlési képviselő, Borbás Zsolt Megyei Közgyűlés alelnöke is.

Az Észak-alföldi régióban az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Program keretén belül megvalósult projekt részeként a Jászságban 3 útszakasz közel 23 km hosszban került felújításra.

  • 3228. Jászapáti-Jászszentandrás összekötő út (5,6 km),
  • 3109. Szentlőrinckáta-Jászberény összekötő út Jászfelsőszentgyörgyi szakasza (9,0 km),
  • 3121. Újszilvás–Tápiógyörgye-Jánoshida összekötő út Jánosboldogháza–Jánoshida közötti szakasz (8,4 km),

Az utak felújítása során megerősítésre került az utak pályaszerkezete, felújításra kerültek az aszfaltburkolatok, vízelvető árkok, továbbá kitisztításra kerülnek az átereszek és megújultak az autóbuszöblök is.