Egy újabb korszak kezdete

A Samsung Electronics Magyar Zrt. fennállásának 25. évfordulóját és egy új korszak kezdetét ünnepelték ma Jászfényszarun.

Immár 25 éve ugyanis annak, hogy a Samsung a jászfényszarui Orion televíziógyár 50%-os tulajdonjogát megvásárolta és a kezdetben még vegyesvállalati formában, majd kizárólagos Samsung-tulajdonban működő gyárban beindult a termelés.
Az eltelt 25 évben számos emlékezetes esemény öregbítette a társaság és ezzel együtt a városka hírnevét. A mai esemény is mérföldkőnek számít a hazai leányvállalat életében, hiszen a jubileumi ünnepség mellett sor került az új jászfényszarui gyártócsarnok átadására is, melyben a beüzemelést követően Európa egyik legkorszerűbb és legújabb technológiával történő televízió-készülék gyártása valósul meg.

A jubileumi ünnepségen Kyu-Jin Lee elnök mellett részt vett Nam Gwan Pyo, a Koreai Köztársaság nagykövete, dr. Facskó István Samsung Electronics Magyar Zrt elnöke és Győriné dr. Czeglédi Márta, Jászfényszaru város polgármestere.

A Polgármester asszony e jeles esemény alkalmából speciális ajándékkal kedveskedett a Nagykövetúrnak és Elnök úrnak, kifejezve ezzel is az Önkormányzat köszönetét, hiszen a Samsung ittléte jelentős hírnevet szerzett a városnak.
A Nagykövetúrnak az elmúlt 25 év történéseiből összeállított CD-t adott át, az Elnök úrnak pedig egy magyar huszárt megformázó szobrot ajándékozott.

“Azt szeretnénk megköszönni, hogy a Samsung gyár 25 éve dolgozik Jászfényszarun, és olyan jól veszi az akadályokat és vágja át a gordiuszi csomókat, mint egy győztes huszár” – mondat a polgármester asszony, s végezetül gratulált az elért eredményekhez és még egyszer megköszönte a Nagykövet úrnak és Elnök uraknak, valamint a gyár valamennyi dolgozóinak munkáját.

Nam Gwan Pyo Nagykövet úr örömét fejezte ki a 25 éves jubileum, valamint a gyár bővítése alkalmából, és bizakodását azt illetően, hogy a Samsung példája vonzóvá teszi a várost és az országot más koreai cégek számára is.

Kyu-Jin Lee Elnök úr a folyamatos fejlődésről beszélt, mely a kezdetektől jellemzi a társaságot, s melynek jeles példája a most átadásra került 3V épület is.  A gyár jövőképében felvázolta, hogy bátran fognak befektetni, hozzájárulva ezzel Magyarország fejlődéséhez is.

Végezetül dr. Facskó István Elnök úr mondott köszönetet a dolgozóknak, a Nagykövet úrnak, az Önkormányzatnak és a polgármester asszonynak. Hangsúlyozta, hogy a most átadott épület a legnagyobb és legfontosabb beruházás a Samsung életében.
Elmondta, hogy a 3V számára a választás, a vállalkozó szellem és változás együttese. Választás, mert tökéletes döntést hoztak amikor Magyarországon Jászfényszarut választották. Vállalkozó szellem, mert a vállalat mindig és minden körülmények között előre nézett, a jövőre koncentrált, s ennek köszönhetően 120 dolgozó helyett most 3000 fő dolgozik a gyárban, 70 millió televízió-készüléket gyártottak, és minden termékük piacvezetővé vált. Változás, mert képesek saját maguk megújulására.

Ezt követően köszöntötték azokat a dolgozókat, akik 25 éve dolgoznak a jászfényszarui gyárban.

Bazsó Istvánt, Bérdi Elemért, Cserháti Máriát, Fábián Istvánt, Farkasné Sándor Máriát, Fekete Imrét, Folyó Ottót, Gódor Józsefet, Gólya Sándort, Izsák Pétert, Izsákné Ézsiás Magdolnát, Lőrik Istvánt és Szűcsné Jáger Magdolnát szólították a színpadra és ismerték el negyedszázados munkájukat.

A 3V épület avatószalagját Kyu-Jin Lee,  Nam Gwan Pyo, dr. Facskó István és Győriné dr. Czeglédi Márta közösen vágták át, majd elültették az örök életet jelképező örökzöldet az épület bejárata előtt.

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Hozzászólnál? Írd meg a véleményed.x