Carl Nyberg, az Electrolux háztartási kiskészülékek szektor termékfejlesztésért és innovációért felelős vezetőjének és Vass Attila, a szektor alelnökének közreműködésével szerelték össze a tízmilliomodik Ergorapido porszívót csütörtökön az Electrolux jászberényi porszívógyárában.

Az Ergorapido ma már az Electrolux legsikeresebb porszívója, az akkumulátoros porszívók között kategóriavezető termék, amelyet több mint 70 országban forgalmaznak – mondta Carl Nyberg. Vass Attila hozzátette, hogy az európai piacot Jászberényből, a többi régiót pedig Kínából látják el.

Az Electrolux a világ vezető háztartási készülékgyártó vállalata. Termékpalettáján hűtőszekrények, mosogatógépek, mosógépek, tűzhelyek, sütők, porszívók, légkondicionálók és kiskészülékek szerepelnek. A csoport forgalma 2013-ban 12,6 milliárd euró volt, alkalmazottainak száma pedig 61 ezer.

Magyarországon két városban működik Electrolux gyár: Jászberényben hűtőszekrény- és porszívógyár üzemel, Nyíregyházán hűtőszekrényt és fagyasztóládát gyárt a vállalat. A magyarországi gyárakban 3500 embert foglalkoztat a vállalatcsoport, ebből 690-en dolgoznak a porszívógyárban.

Az MTI kérdésére a cég közölte: a jászberényi gyár felkészült az Európai Unió határozatának hatályba lépésére, amely szerint szeptember 1-jétől nem lehet forgalomba hozni 1600 wattnál nagyobb teljesítményű porszívót. Tájékoztatásuk szerint a gyárban már ezen irányelveknek megfelelő modellek készülnek. “A vállalatcsoport úgy véli, az uniós szigorítás hasznos a fogyasztóknak is, hiszen a gyártók így kisebb fogyasztású, de jobb készülékekkel fogják kiszolgálni a vevőket” – írták.

A cég egyetért az energiacímke bevezetésével is. “Az energiacímkékkel jobban átlátható válik a porszívópiac, a vásárlók könnyen össze tudják hasonlítani a boltokban kapható modelleket, emellett a címke a teljesítményt és fogyasztást helyezi fókuszba, ami az Electrolux számára mindig is prioritás volt” – közölték.

MTI