Elkezdődött a Háziorvosi rendelő felújítása Jászkiséren

Jászkisér Város Önkormányzata sikert ért el az ÉAOP-4.1.2/A-12-2012-0004 számú „Háziorvosi és védőnői szolgálat felújítása és akadálymentesítése Jászkiséren” című pályázaton, aminek köszönhetően 60. 000. 000 Ft támogatási összeget nyert.

A projektben a jelenleg kihasználatlan, korábban tüdőgondozóként üzemelő szárny kerül felújításra, ahová a védőnői szolgálat kerül. Szintén itt kap helyet, valamennyi orvosi rendelőre vonatkozóan a fektető és elkülönítő szoba. A háziorvosi rendelők is megújulnak, a még korszerűbb, minőségi alapellátás nyújtásának érdekében. A fűtéskorszerűsítés és az eszközbeszerzés hozzájárul a praxisok hosszú távú fenntarthatóságához, az akadálymentesítéssel pedig mindenki számára egyaránt elérhetővé vállnak a szolgáltatások.

Legfőbb cél az eredményesség, hatékonyság és a minőség javítása az alapellátásban, különös tekintettel a megelőzésre. Ezáltal lehetővé válik a krónikus betegségek és azok szövődményeinek kialakulási valószínűségének csökkentse. Hosszú távú egészségügyi szolgáltatások biztosíthatóak a jövőben az újonnan beszerzett eszközökkel, az egészség megőrzését szolgáló, megfelelő egészségügyi szolgáltatást ellátó, energia hatékony épületrész átalakítása is ezt a célt szolgálja.
Az előírásoknak megfelelően tároló, mosóhelyiségek és hulladéktároló helyiségek kerülnek kialakításra. A meglévő északi szárnyban két orvosi rendelő az asszisztensi szobával megmarad, a harmadik orvosi rendelő a korábbi védőnői szolgáltatás helyén kerül kialakításra, asszisztensi szobával és külön váróteremmel. Továbbá itt kap helyet az akadálymentesített mellékhelyiség, a dolgozók öltözői, közös helyiségek, illetve szélesebb közlekedő folyosó, amely a zsúfoltság elkerülését hivatott csökkenteni.

A munkálatok során a tető felújítása mellett, a fűtési és villamos rendszer korszerűsítésére kerül sor, amely a jelenleg is használatos hévízfűtést javítja és elősegíti az energia hatékony, modern környezet fenntarthatóságát.
A belső terekben csúszásmentes, vezetősávos burkolat és küszöbmentesítés kerül kialakításra, ezen felül infokommunikációs jelek kerülnek elhelyezésre, amelyek mind az akadálymentesítést segítik elő.
A kivitelezés 2014. június 13-tól 2014. november 30-ig valósul meg. A pályázat lezárásának határideje 2015. január 17.

Forrás: jaszkiser.hu

 

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Hozzászólnál? Írd meg a véleményed.x