Jászárokszállás Város Önkormányzata (5123 Jászárokszállás, Árpád tér 1.), mint ajánlatkérő, „Jászárokszállási strandfürdő termálmedence és WC blokk korszerűsítése” tárgyú nyílt közbeszerzési eljárást bonyolított le.

A Képviselő testület 2012. december 13 – i ülésén a Bíráló Bizottság javaslatát figyelembe véve határozatában a beérkezett két érvényes ajánlat közül, a SZOLTISZ Ipari Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. (5000 Szolnok, Dózsa György u. 5.) ajánlatát, mint a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatást tartalmazó ajánlatot fogadta el.

A vállalkozási díj: 74 686 542,- HUF + ÁFA

A kivitelezési munkák 2013. február 7.-én elkezdődtek, várható befejezés április 30.

A beruházás rövid leírása:

Termálmedence:

A medence geometriai méretei, a töltő-ürítő rendszer megmaradnak. A medence feszített víztükör kialakítású lesz, a medencefal felső részén új túlfolyóvályú kerül kialakításra a medence teljes kerülete mentén, melynek tetején 25 cm-es műanyag taposórács lesz elhelyezve.

A medence váza megmarad, az alaplemezen kerülnek elhelyezésre gépészeti befúvó idomok, új 20 cm vastag vasbeton lemezt kerül megépítésre. A medence teljes felülete új kerámia burkolatot kap a zöld és a kék különböző árnyalataiban. A sziget részen több élményelem is betervezésre került. Az ÉNy-i végénél kialakításra kerül egy gejzír, illetve csobogó, amelynek vize egy új kisméretű medencéből a külső kerülete mentén folyik a nagymedencébe a belső fala magasabban lesz kialakítva. Középen alakítjuk ki a csobogót. A sziget ÉK-i részénél 4 db nyakmasszírozó lesz elhelyezve, ez egyben a vízutánpótlás lehetősége is. A DNy-i részén a felső betonelem megbontásával beterveztünk levegőbe fúvásos derékmasszírozókat is. A szigetre a külső partról egy hídon juthatunk majd el. A sziget napozó jelege így megmarad. A lépcső lejárók elé új lábmosók kerülnek kialakításra, csúszásmentes kerámia lerakásával. A lépcsők burkolása is csúszásmentes kivitelben készül. A medence szigete új burkolatot kap, az úszómedencével azonos kialakításban és minőségben. A tusolók felkerülnek a járda szintjére a 2-2 db korszerű csúszásmentes burkolattal kialakítva, új korszerű rozsdamentes formatervezett szerelvényekkel felszerelve.

A medence körül szélesebb, homoksárga, alpesi zöld és fövenybarna színű lapokból váltakozva kerül megépítésre a járda 14 db pihenőpadda övezve, illetve 4 db öltözőkabin is kihelyezésre kerülnek.

A medence és környéke akadálymentesített lesz. Mobil beemelő szerkezet is felszerelésre kerül a mozgáskorlátozottak részére.

WC blokk:

Az épületszerkezete zártszelvény közé szerelt 2,40 m magas kék és sárga színű fallapok az aljzattól 10 cm-ről indítva. A belső válaszfalak különösen erős műanyag fallapokból készülnek. A tető faszerkezettel,  szürke zsindelyfedéssel kerül kialakításra. Az építményben helyet kap külön női mosdó (5 db WC), külön férfi mosdó (3 – 3 WC és pissoar) valamint kialakításra kerül akadálymentes mosdó is.Az épület megközelítése a termál-, illetve az úszómedence felől is akadálymentes lesz.

Új járda épül a főbejárat felől a termálmedencéig, illetve a forgókaputól is megújul a járdaszakasz, ezzel biztosítva a strand teljes területén az akadálymentes közlekedést.

Reményeink szerint a nyár beköszöntével, megnyitásra kerülhet a szép, új és korszerű termálmedence  az üdülőtulajdonosok, a város lakók és minden idelátogató vendég pihenését és kikapcsolódását szolgálva.

Jászárokszállás Város Polgármesteri Hivatala

Bakainé Magyari Melinda műszaki irodavezető