Március 9-én Szolnokon rendezték meg a megyei döntőt. Akik ott a legjobban teljesítenek, azok az országos 3 napos döntőbe juthatnak be Szombathelyre. Tavaly az alsós fiú csapatunk képviselhette ott iskolánkat és megyénket. Idén 4 csapatot vittünk a versenyre. (alsós leány, 2 alsós fiú, felsős fiú) Az alsósaknál 3, a felsőseknél 4 fő képviselt egy csapatot.
Alsós leány: Nyers Lili, Tóth Anna, Kotán Eszter
Végig kitűnő teljesítménnyel, jó kedvvel  játszó leányaink az aranyérmet hozhatták el, így ők jutottak Szombathelyre az országos döntőbe, melyet április végén fognak megrendezni.

Alsós fiú: Kovács Lilla, Nyers Dani, Balázs Lehel
Lilla neve nem nyomtatási hiba, lányok versenyezhetnek a fiúk között, viszont fordítva már nem. Tavaly ők aranyérmet szereztek itt. Nehezen indult a csapatnak a verseny, néha kudarcok, néha nagy győzelmek mutatták rátermettségüket. Az utolsó forduló előtt a szoros mezőnyben az 5. helyen álltak. Az utolsó fordulót minden csapattag nyerte, így a nagy hajrában a bronzérmet szerezték meg. A mezőny szorosságát is mutatja, hogy az első helyezettől csupán 1.5 ponttal maradtak le.

Felsős fiú: Czakó Patrik, Kovács Dániel, Berényi Levente, Szücs Levente
Az első két név tavaly elballagott diákunk, de születési idejük miatt itt még iskolánkat, csapatunkat erősíthették. Végig kiegyensúlyozott, szép játékokkal az ezüstérmet szerezték meg. Jó játékukat is mutatja, hogy  Jászberény csapata (tavaly is ők nyerték a döntőt) csupán 1 ponttal előzte meg a fiainkat.

Alsós fiú: Balázs Léna, Novodomszky  Tibor, Görbe Mónika
Az eredetileg leány csapatnak indult csapatunk az utolsó pillanatban vált fiúvá. Füle Viki betegsége rögtönzésre késztetett minket. Hogy a 2 kislány eljöhessen a versenyre, lány hiányában, egy fiút kellett pillanatok alatt versenyre hívni. Ha már egy fiú is van a csapatban, akkor az már fiúcsapatnak lesz minősítve. Így nekik lett a legnehezebb dolguk, hiszen a 2 másodikos, 1 elsős gyerekünk sorra kapta a negyedikes fiúkat…Végig küzdöttek, nem adták fel így sem a kicsik, külön dicséret jár kitartásukért.

A versenyre 13 gyereket vittünk és közülük 10 éremmel a nyakában térhetett haza, azt hiszem ez már magáért beszél…..
Köszönjük az iskolának, hogy lehetőséget biztosítottak idén is a versenyen való részvételért. Köszönet a szülőknek a kíséretért, a sok segítségért. Gáspár Imre betegsége miatt a versenyre Sárvári Róbert kísérte el a gyerekeket, köszönjük a munkáját.
Kép és szöveg: Fáczán Izabella
Forrás: jaszfenyszaru.hu