A Jászapátiak Baráti Köre (JABE) július 5-én immár 18. alkalommal rendezi meg az Aratónapot Jászapátin a Tájház előtti téren. Az Aratónapon régi paraszti öltözetben énekszó mellett vonulnak az aratók az aratás helyszínre, ahol megmutatják, hogy őseink szerszámaival is be lehet takarítani a terményt.
Az egész napos rendezvényen a hagyományos kézi aratás mellett játszóház, folklór műsor, népi játszóház, kézműves foglalkozás és íjászat várja a látogatókat.
Természetesen ez évben sem marad el a hagyományos kakaspörköltfőző verseny, mely idén már 16. alkalommal színesíti a rendezvényt.

Azért vagy egy újdonsága is az idei aratónapnak, hiszen a JABE ezúttal helyi termék ajándékokkal szeretne kedveskedni mind a kézi aratáson résztvevőknek, mind a kakaspörköltfőző versenyen induló csapatoknak, ezért kérik jelezzék részvételi szándékukat. A jelentkezési lap a JABE weboldaláról tölthető le.

Kedvcsinálónak pedig kérjük, tekintsék meg a tavalyi aratónapon készült fotóinkat, melyeket Facebookos oldalunkon találnak meg.

Találkozzunk július 5-én!