Felavatták Szentkúton a Jászok emléktábláját

Jászapáti város Önkormányzata, a Jászok Egyesülete és Jászapáti Egyházközsége június 15-én közösen állított emléket a jászoknak ősi zarándokhelyükön, Mátraverebély-Szentkúton.

A szentmisét és a körmenetet követően Pócs János, a Jászság országgyűlési képviselője, Jászapáti város polgármestere köszöntötte a híveket. Köszöntőjében hangsúlyozta, hogy ez az a hely, ahol a Jóisten áldását kérjük családjainkra, gyermekeinkre, munkánkra, itt imádkozunk azokért, akik már nem lehetnek velünk. Ez az a hely ahonnét mindig más emberként térünk haza, lelkiekben feltöltődve és ahová minden évben vissza kell térnünk, hogy megköszönjük a Jóisten segítségét.
A most felavatásra és felszentelésre kerülő Jászok emléktáblája emlékeztet bennünket, hogy itt most elkezdődött valami. A tábla itt marad és visszavár bennünket úgy ahogyan a Szűz Anya szeretete – mondta Pócs János Jászapáti város polgármestere.

Ezt követően dr. Dobos László, a Jászok Egyesületének ügyvivője osztotta meg gondolatait az egybegyűltekkel, majd közösen felavatták a Jászok tábláját.

Az ünnepségen Bolla János regnáló jászkapitány a Jászkapitányok Tanácsa által idén alapított Hit és hagyomány díjat adta át dr. Suba Györgynénak, a Jászberényben élő nyugalmazott népművelőnek, majd méltatta életpályáját.

Végezetül megszentelték a Jászapáti Önkéntes Tűzoltó Egyesület zászlaját.

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Hozzászólnál? Írd meg a véleményed.x