Négy településen: Jászkiséren, Jászjákóhalmán, Boconádon és Jászszentandráson már lényegében befejeződött a rekultiváció. A munkálatok a befejező fázishoz érkeztek, a gyepesítés, a talajvízfigyelő kutak kialakítása és figyelmeztető táblák kihelyezése után a kivitelező visszaadhatja területet az önkormányzatoknak.

Jelenleg 11 településen: Jászapátiban, Jászberényben, Jászdózsán, Alattyánon, Pusztamonostoron, Hevesen, Hevesvezekényen, Kömlőn, Tarnaörsön, Erken és Tenken zajlanak érdemi rekultivációs munkák.

Jánoshida, Jászágó, Jászárokszállás, Jászboldogháza, Jászladány, Jásztelek, Átány, Erdőtelek, Pély, Tarnabod, Tarnazsadány, Tiszanána, Visznek és Zaránk települések is átadták a munkaterületeket a kivitelező cég részére, aki folyamatosan készíti a kiviteli terveket. a mérnöki jóváhagyások a kiviteli tervekre megszülettek Jászárokszállás, Pély, Erdőtelek, Tarnazsadány és Tiszanána települések lerakóira. Ezeken és Jászalsószentgyörgyön (ahol a munkaterületet még nem kapta meg a kivitelező) a rekultivációs munkák jövőre indulnak el, de 2013 augusztusára mindenhol befejeződnek.

Forrás: regiokom.hu